Stiri nationale

E oficial ! O nouă sărbătoare națională în luna decembrie .Vezi ce sărbătorim

18 decembrie este sărbătoare naţională, respectiv Ziua Minorităţilor Naţionale din România. Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care prevede acest lucru  cu 279 de voturi “pentru” şi 4 abţineri.

Proiectul de lege prevede că anual, cu prilejul sărbătoririi Zilei Minorităţilor Naţionale din România, se organizează manifestări culturale dedicate acestei sărbători.

“Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile neguvernamentale interesate pot acorda sprijin logistic şi/sau financiar, pentru organizarea şi desfăşurarea manifestărilor dedicate sărbătoririi acestei zile”, se arată în proiectul de lege.

În România, dreptul la identitate este unul dintre drepturile fundamentale consacrate de către Constituţie. De asemenea, ziua de 18 decembrie este sărbătorită în fiecare an, aşa cum prevede şi Hotărârea de Guvern nr. 881/1998 pentru declararea zilei de 18 decembrie Ziua Minorităţilor Naţionale din România, putând vorbi de existenţa unei tradiţi în acest sens, potrivit expunerii de motive.

Camera Deputaţilor este for decizional.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *