Politica

DURATA INDEPENDENTEI – Vasile Coman “Varzaru”, primarul independent din Viseu de Sus, a revenit in PSD

Foto: Vasile Coman "Varzaru" - Viseu de SusIndependenta pentru unii dintre candidatii la alegerile locale din 10 iunie a durat doar atat cat sa isi atinga obiectivul. Este si cazul lui Vasile Coman “Varzaru”, ales in functia de primar al orasului Viseu de Sus. Dupa ce a candidat ca independent, acesta a reintrat in PSD, ridicand “rata de castig” a USL Maramures la 51 de primari.

“El (n.r., Vasile Coman “Varzaru”) este in PSD de mult. A fost nevoit sa se retraga din partid, pentru ca vroia sa candideze si USL a avut in Viseu de Sus un candidat unic, pe primarul care era in functie, Vasile Ciolpan (PC). Acum, dupa ce a castigat, el a revenit in PSD”, a declarat Gabriel Zetea, secretar executiv al PSD Maramures.

Totusi, surse din conducerea PSD Viseu de Sus au mentionat ca noul primar al localitatii maramuresene “nu si-a depus la organizatia locala nici cerere de retragere din partid – inainte de alegeri -, nici cerere de inscriere – dupa alegeri”, asa ca singura varianta in sustinerea declaratiilor oficialilor din conducerea USL Maramures este ca Vasile Coman “Varzaru” sa-si fi depus adeziunea la PSD direct la sediul judetean al social-democratilor.

Dupa alegerile locale din 10 iunie, senatorul liberal Liviu Titus Pasca a declarat ca USL a castigat in Maramures 51 de primarii: 28 liberalii, 22 social-democratii, acestia cooptandu-l ulterior in partid si pe Vasile Coman “Varzaru”, care a candidat ca independent.
Sursa: Catalin Vischi