Administratie

DRUMURI – Polemici ale alesilor maramureseni pe tema lucrarilor executate pe drumurile judetene (VIDEO)

Vezi VIDEO
Un plan suplimentar de intretinere si reparatii curente pe drumurile judetene au aprobat, in sedinta din 30 septembrie, alesii maramureseni. Proiectul de hotarare a starnit polemici in Consiliul Judetean pentru ca unii dintre consilieri au aratat ca nu exista o inventariere clara a lucrarilor executate. Mai mult, unele investitii figureaza doar pe hartie, iar pe tronsoanele de drum judetean nu sunt vizibile.

Conform referatului atasat la proiectul privind aprobarea planului suplimentar de reparatii pe drumuri, in acest an, la unele categorii de lucrari executate, preturile de productie au fost mai mici decat cele maximale, astfel incat s-au putut face anumite economii. In aceste conditii, alesii judeteni au avut posibilitatea astazi, 30 septembrie, sa aprobe planul suplimentar de intretinere, reparatii curente si periodice pe reteaua de drumuri judetene pentru ultima parte a acestui an. Planul i-a provocat pe alesii judeteni sa semnaleze ca, desi pe unele tronsoane s-a precizat ca s-au facut marcaje, acestea “lipsesc cu desavarsire”.

“Ma uit expres la un punct, ca s-au consumat in prima parte a anului valoric 109.000 de lei pe 69 de km trasati, pentru marcajul pe drumul respectiv. Eu n-am mai vazut un marcaj proaspat de nu stiu cata vreme. Cum avem noi iluminatul foarte bun noaptea, o iei pe ogor fara niciun fel de probleme. Sa-mi spuna ei unde au marcat 69 de km din ianuarie pana in septembrie si sa marcheze in continuare, nu cum au marcat pana acum, ci de-adevaratelea”, a punctat consilierul judetean, Florian Gui.

La randul sau, consilierul Nicolae Bindiu a cerut o inventariere clara a lucrarilor executate si chiar o informare prin care sa se justifice de ce s-a ales un tronson sau altul atunci cand s-au facut reparatii.

“Eu propun ca intotdeauna cand venim cu planul de intretinere sa avem si un inventar al drumurilor pe care s-a executat. De exemplu, am vazut in zona Barsana ca s-a turnat un covor asfaltic. Atunci pentru noi e important sa vedem de ce s-a ales acel tronson si nu alt tronson. E foarte bine ca s-a facut acolo, e ok, era foarte rau drumul, numai sa avem un inventar al lucrarilor si anume ce s-a facut”, a declarat Nicolae Bindiu.

Pe de alta parte, oficialii CJ Maramures au aratat ca deja a fost realizata o inventariere a acestor lucrari si ca atunci cand s-a trecut la unele investitii s-au avut in vedere tronsoanele cu o stare de degradare avansata.

Sursa: Camelia Tocaci