Comunitate

A doua tragedie la fostul combinat Cuprom. Autorităţile nu iau nicio măsură

Decesul copilei de numai 5 ani al cărei trup a fost găsit fără viaţă la Cuprom este cea de-a doua tragedie petrecută în zonă. În urmă cu trei ani, trupul unui tânăr înecat a fost scos din bazinul adânc de opt metri care se află în perimetru, dar după acel prim caz autorităţile nu au luat nicio măsură.

Săptămânal în zonă sunt raportate scandaluri, bătăi, iar poliţiştii şi jandarmii sunt solicitaţi frecvent să intervină. Zona este un focar de infecţie din cauza munţilor de gunoi care se adună sistematic, iar băimărenii ocolesc cât pot să treacă pe aici, mai ales dacă sunt pe jos sau însoţiţi de copii.

În doar câţiva ani, fosta clădire a combinatului s-a transformat într-un veritabil ghetou, deşi nu este la foarte mare distanţă de unele dintre zonele rezidenţiale ale municipiului.

Mai mult, securizarea zonei este asigurată şi cu pază privată, dar acest lucru nu este un impediment pentru cei certaţi cu legea. Zona trebuia securizată conform planului de pază avizat de IPJ Maramureş încă de acum  câteva luni.  Furturile de fier vechi din zonă nu au fost sacţionate şi nici după înecul tânărului de 21 de ani nu s-au luat măsuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *