Actualitate Comunitate

Două drumuri importante din Maramureşul istoric intră în reabilitare

Drumul judeţean ce străbate Valea Izei precum şi cel de pe Valea Ruscovei intră anul viitor în reabilitare.  Acest lucru este posibil după ce Ministerul Dezvoltării Regionale a aprobat, printre alte proiecte ce vizează judeţul Maramuresul, inclusiv  pe cele amintite.

” Sunt două proiecte extrem de importante, deoarece toate celelalte, pe fonduri europene, se desfăşoară în sudul judeţului. În acest fel facem şi o reparaţie a întregului judeţ, iar drumul de pe Valea Izei, pe care l-am considerat cu toţii  prioritatea zero a judeţului va fi în sfârşit reabilitat din fonduri guvernamentale”, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.Zetea mai spune că în acest an vor fi realizate toate demersurile necesare către Ministerul Dezvoltării pentru depunerea documentelor suport, astfel încât Studiul de Fezabilitate, hotărârile de Consiliu Local privind aprobarea cofinanţării, hotărârea de Consiliu Judeţean pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, devizul general actualizat în formă OUG 28, certificatul de urbanism cu toate avizele şi autorizaţiile necesare să fie depuse în cel mai scurt timp la Minister.

Acesta a arătat că se doreşte că, în acest an să fie semnat contractul de finanţare şi să se între în licitaţie, iar începând cu primăvară anului 2018 să se muncească deja pe aceste două tronsoane de drumuri judeţene. Acelaşi calendar se urmează şi pentru Drumul Nordului, finanţat din fonduri europene, unde se doreşte că anul viitor şi pe acest tronson de 78 de kilometri de drum judeţean să înceapă execuţia propriu-zisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *