Sanatate

DOTARI NOI – Aparatul RMN achizitionat de Spitalul Judetean va fi instalat in luna septembrie

Foto: Spitalul Judetean Baia Mare (c) eMaramures.roAparatul RMN, strict necesar pentru diagnosticarea pacientilor, va fi pus in functiune la Spitalul Judetean Baia Mare abia in toamna acestui an. Investitia pentru achizitionarea lui a fost facuta inca din primavara, insa bolnavii nu au cum sa beneficieze de noile analize cata vreme spatiul in care urmeaza sa fie amplasat este inca in santier.

„Aparatul RMN a fost achizitionat, el a fost castigat de firma Siemens, este vorba de un aparat de 1,5 Tesla, care trebuie sa vina in cursul lunii septembrie si sa fie instalat in Spitalul Judetean. Acest aparat RMN, pe care atat de multa lume si l-a dorit, este achizitionat printr-o solutie curajoasa, in sensul in care exista o parte de cofinantare de la Consiliul Judetean, este vorba de 100.000 de euro din cei 750.000 de euro cat costa aparatul, iar restul de 650.000 de euro ii vom plati noi, din activitatea medicala si din activitatea aparatului, in rate esalonate timp de 12 luni”, a explicat managerul Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris”, Calin Pop.

Lucrarile de amenajare pe segmentul de cladire in care va fi amplasat RMN-ul sunt in plina desfasurare la momentul actual, dupa cum au aratat reprezentantii unitatii spitalicesti. Aparatul va fi amplasat la parterul spitalului, in zona Radiologiei, intr-o camera speciala cu dublu acces – din interior si din exterior.

Sursa: Gabriela Kuhajda