Actualitate

DOSAR PENAL – Tanara din Republica Moldova, in mare bucluc din cauza unui sighetean

Jandarmii maramureseni impreuna cu reprezentantii Biroului pentru Imigrari au depistat o tanara din Republica Moldova, susceptibila de savarsirea infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat, fals privind identitatea si uz de fals. Moldoveanca a fost ridicata de pe terasa unui hotel aflat pe strada 22 Decembrie din Baia Mare la scurta vreme dupa ce a intrat in tara cu acte false.

In urma anchetei s-a stabilit ca Natalia B. de 23 de ani, din Republica Moldova, a tranzitat Romania in urma cu un an, in mod legal, in baza unei vize, revenind pe teritoriul tarii la inceputul lunii iulie 2012 ilegal, folosindu-se de o carte de identitate romaneasca falsa.

Ieri, 17 iulie, cand a fost verificata de jandarmi, a prezentat cartea de identitate falsificata, iar oamenii legii au pus-o sub acuzare. Tanara a spus ca a fost ajutata de catre Emilian M., in varsta de 51 ani, originar din Sighetu Marmatiei. In anul 2011, inaintea plecarii din Republica Moldova, fata i-a dat unei persoane din localitatea Chisinau mai multe documente personale, urmand ca aceasta sa o ajute sa obtina cetatenia romana. Dupa aproximativ 10 luni dupa ce a ajuns in Franta, prin posta, a primit o carte de identitate cu care, de altfel, a intrat prin vama Petea in data de 10 iulie. Moldoveanca a cerut azil imediat ce a fost pusa sub acuzare.

Dosarul cu actele premergatoare intocmit pe numele ei a fost predat Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare, pentru continuarea cercetarilor.
Sursa: I.O.