Actualitate

DOSAR PENAL – Barbat din Borsa prins cu permis de conducere fals in vama de la Petea

Un maramuresean este cercetat de politistii de frontiera dupa ce la intrarea in tara s-a constatat ca permisul de conducere al acestuia este fals. Barbatul a fost depistat in seara zilei de ieri, 5 iulie, in Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

Ioan H., in varsta de 39 de ani, din Borsa, era la volanului unui autovehicul marca Land Rover, inmatriculat in Maramures. Cu ocazia formalitatilor pentru intrarea in tara, i-a fost solicitat si permisul de conducere iar acesta a prezentat un document emis pe numele sau de catre o asociatie auto internationala, nerecunoscut insa de statul roman.

In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au constatat ca Ioan H. nu figureaza ca fiind posesor de permis de conducere eliberat de catre autoritatile romane. Barbatul a declarat ca nu a urmat niciodata cursurile unei scoli de soferi, iar in noiembrie 2011, contra sumei de 1.500 euro, a obtinut documentul prezentat la controlul de frontiera de la un cetatean din Maramures.

Borseanul este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.
Sursa: I.O.