112

Doi tineri din Bangladesh, depistaţi de poliţiştii de frontieră la Sarasău

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău – judeţul Maramureş au depistat şi predat autorităților de frontieră din Ucraina, doi cetățeni din Bangladesh, care intenționau să ajungă în Spațiul Schengen.

În 5 decembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Ei au depistat, în apropierea frontierei cu Ucraina, pe raza localității de frontieră Sarasău, jud. Maramureș, doi cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.
Întrucât persoanele în cauză nu vorbeau limba română, aveau hainele ude și nu dețineau documente de identitate asupra lor, polițiștii de frontieră i-au dus pe cei doi la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, în vârstă de 16, respectiv 17 de ani și că intenționau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 06.12.2018, cei doi cetățeni din Bangladesh au fost preluați de autoritățile de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *