Actualitate Sanatate

Doi maramureșeni, autorizați să aplice Terapia Manuală Instrumentalizată (TMI) Richelli, o premieră pentru România

Cristina Taloș și Renner Ravagnani sunt primii maramureșni care pot aplica Terapia Manuală Instrumentalizată (TMI) Richelli, o premieră pentru România. Cei doi sunt kinetoterapeuți la Asociația Esperando și au absolvit primul curs organizat la noi în țară.

„Învățarea nu se oprește niciodată!

Îi avem în poze pe ai noștri Cristina și Renner, proaspeți absolvenți ai cursului de Terapie Manuală Instrumentalizată (TMI) Richelli, organizat în premieră în România.

Cursul a fost susținut de osteopatul spaniol Roman Ortega, specialist în metoda Richelli, metodă care alternează tratamentele manuale cu cele instrumentale prin introducerea unor instrumente special concepute de Stefan Richelli (osteopat de renume mondial), cu scopul de a accelera recuperarea pacientului și de a ușura munca terapeutului.

Felicitări și să vă fie de folos, dragilor!”, spun reprezentanții Esperando.

 

Terapia manuală Richelli presupune alternarea tratamentelor manuale cu a celor instrumentale prin introducerea unor instrumente special concepute de către osteopatul de renume mondial Stefan Richelli, cu scopul de a ușura munca terapeutului, precum și de a accelera recuperarea pacientului. Această terapie se adresează terapeuților, kinetoterapeuților și fizioterapeuților care profesează în domeniul medical în recuperarea pacienților. Deși este cunoscută în multe colțuri ale lumii, în România a fost introdusă abia recent.

În cadrul acestei terapii sunt folosite instrumentele concepute de către osteopatul de renume mondial Stefan Richelli, „Richelli’s painreliever” un instrument multifuncțional prin intermediul căruia terapia manuală și cea instrumentalizată permite aplicarea oricărui tip de tratament.  Iar „Richellis 3Dthumb” este instrumentul perfect pentru terapeuții care tratează prin presiuni profunde și fricțiuni tesutul miofascial. Este ideal pentru tratarea tendinopatiilor și punctelor de declanșare a durerii (Trigger point).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *