Actualitate

Actualizare 3 : DJ 184 Cavnic-Budeşti rămâne închis până pe 30 octombrie ! Vezi anunţul autorităţilor

Actualizare 3: Munca pentru inlaturarea de pe carosabil a copacilor cazuti este in desfasurare si va continua pana maine. DJ 184 Cavnic-Budesti va ramane inchis pana maine pentru a permite echipelor de interventie sa isi desfasoare acitivitatea in siguranta. Pasul peste Gutin este deschis pentru trafic dar recomand participantilor la trafic sa fie echipati pentru conditii de iarna! a anuntat pe pagina sa de facebook  presedintele Consiliului judetean Maramures .

Actualizare 2 : Potrivit presedintelui Consiliului judetean Maramures Circulatia auto pe DJ 184 Cavnic-Budesti a fost oprita pana la imbunatatirea conditiilor meteo. Mai multi copaci cazuti in urma efectelor vantului puternic blocheaza carosabilul dar se lucreaza intens la degajarea lor. In acelasi timp, preventiv, alti copaci slabiti vor fi taiati pentru a preintampina alte blocaje.

Utilajele de deszapezire sunt prezente in zona dar fac un apel catre participantii la traficul rutier sa foloseasca azi DN18 Baia Sprie-Sighetu Marmatiei pentru a se deplasa din nordul in sudul judetului si invers.

Actualizare 1 : Poliţiştii Serviciului Rutier se află în zonă pentru a-i direcţiona pe şoferi pe DN18, pentru a verifica dacă autovehiculele sunt echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă şi pentru fluidizarea traficului rutier. Până în acest moment nu au fost înregistrate evenimente rutiere în zonă, însă toate autovehiculele care nu au fost echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă, au fost întoarse din drum.

 

           

Actualizare ; Ninsorea abundenta face dificila circulatia pe DJ 184 in zona Cavnic – Rotunda.  Mai multi soferi sau fost nevoiti sa se opreasca din cauza omatului gros depus pe carosabil. Autoritatile spun ca  doua masini de deszapazire actioneaza la aceasta ora  si ca pe tronsonul amintit se circula. Potrivit oficilialior judetului este posibil ca in curand traficul sa fie inchis temporar, pentru a taia copacii care stau sa cada pe carosabil sub greutatea  zapezii.

De cealalta parte insa soferii care trec prin zona au inceput sa posteze pe retelele de socializare poze care  evidentiaza dezastrul de pe drumul amintit si sa atentioneze pe toata lumea asupra conditiilor in care se circula.

Nemultumiti  soferii si nu numai, se intreba cum este posibila o asemenea situatie mai ales ca se cunostea  de doua zile faptul ca sunt asteptate ninsori abundente in zona de munte a judetului.

            

În Maramureş a început să ningă ! Primii fulgi au început să cadă încă de dimineaţă, iar acum zăpadă începe să se aştearnă.

Primii care au parte de ninsoare sunt locuitorii din zona Cavnic, unde ninge şi la această ora. Potrivit autorităţilor pe drumurile din zona traficul este montorizat, iar deocamdată nu au fost semnalate probleme.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi că, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condiţiilor de trafic şi meteo din zona traseului pe care vor să îl parcurgă.

Reamintim că Maramureşul se află sub Codul portocaliu de vreme severă, vânt intens, disconfort termic, precipitaţii mixte, în perioada 29 octombrie, ora 10.00 – 30 octombrie, ora 23.00.

 

sursa foto : Prelucan Ioana /Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *