Actualitate

DISTINCTII – Pompierii raniti in exploziile de la Sighet au fost decorati de Presedintia Romaniei

Foto: Dacian Marina Fit - Cristian Ardelean - ISU MaramuresDoi pompieri maramureseni au fost decorati de presedintele Traian Basescu, inainte ca acesta sa fie suspendat din functie. Capitanul Dacian Marina – Fit, loctiitor al comandantului Detasamentului de Pompieri Sighetu Marmatiei, a primit Ordinul Barbatie si Credinta in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari, iar plutonierul adjutant Cristian Ardelean, sef garda interventie in cadrul Detasamentului de Pompieri Sighetu Marmatiei, a fost recompensat cu Medalia Barbatie si Credinta clasa a III-a, cu insemn pentru militari.

Distinctiile au fost conferite prin decretul numarul 472 din 5 iulie 2012, cei doi pompieri fiind recompensati pentru indeplinirea exemplara a misiunilor incredintate de-a lungul intregii lor cariere. Atat Dacian Marina-Fit cat si Cristian Ardelean au participat la misiunea de salvare a victimelor din prima explozie din clubul Euphobia din Sighetu Marmatiei, fiind raniti in cea de a doua deflagratie.

Cristian Ardelean a petrecut o luna in Spitalul de Arsi din Bucuresti, fiind externat in 22 martie. O saptamana mai tarziu a fost externat si Dacian Marina-Fit care la randul lui a fost tratat la aceeasi clinica din capitala.

CITESTE SI:

Sursa: Andrei Gherghel