Actualitate

Discuție la bere: Ţară cu WC-ul în fundul Curţii Constituţionale

Se zice că toți știm să vorbim despre fotbal și politică. Și poate chiar așa o fi.  La ceea ce se intamplă cu actorii noștri politici, e și greu să nu rămâi cu ceva și să nu vorbești la pauza de la lucru, sau savurând o bere cu prietenii.

Azi m-am aflat în a două postură, așa că în timp ce serveam o răcoritoare, îmi zice un prieten: „Tu crezi că o va da afară Iohannis pe Codruța?” Credeți-mă că preferam să mă întrebe orice, poate știam răspunsul, dar la întrebarea asta, ce era să răspund? Așa că am procedat la fel ca tot românul care discută despre fotbal și despre politică. Am deschide telefonul și am căutat o părere avizată:

“Președintele, în mod normal, trebuie să respecte decizia CCR. Această decizie nu se mai schimbă, orice ar face, președintelui i se va reproșa că nu a respectat decizia Curții. Nu există un termen-limită în care președintele trebuie să facă această revocare, nu este prevăzut așa ceva în Constituție, nu am găsit un termen în care e obligat să facă ceva”, a explicat Augustin Zegrean.- fostul președinte al CCR

În aceiși declarație, Zegrean  consideră că respectarea deciziei Curții trebuie făcută “într-un termen rezonabil”. Întrebat dacă Iohannis ar putea emite decretul în ultima zi a mandatului lui Kovesi, Zegrean a răspuns: “Dacă dumneavoastră considerați acesta un termen rezonabil, da”.

Aceasta a fost dicuția noastră de la bere. Singurul lucru pe care l-am înteles perfect are în vedere faptul legat de Curtea Constituțională, care este foarte permisivă. Cei de la CCR îți spun ce să faci conform legii, dar nu îți zic și când să faci. Acum aș vrea să fie la fel și cu ospătarul care ne-a adus bere. Aș vrea să îmi spună că am de plătit 16 lei, dar că pot să plătesc în prima zi de pensie.

A.B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *