Cultura

DIRECTOR NOU – Claudiu Pintican, viitor director la Teatrul Municipal Baia Mare (VIDEO)

 Foto spectacol Claudiu Pintican (c) eMM.ro
 Foto: Teatrul Baia Mare

Vezi VIDEO
Cu nota 9.08 a fost declarat admis la concursul de proiecte de managemanet pentru Teatrul Municipal actorul si regizorul Claudiu Pintican. Acesta a obtinut cel mai bun punctaj atat la analiza proiectului (9.13), cat si la sustinerea acestuia (9.04). Rezultatul concursului a fost facut public azi, 14 iunie, dupa finalizarea selectiei. Pe lista candidatilor pentru preluarea sefiei Teatrului Municipal s-a numarat si regizorul satmarean Gelu Badea, care a fost declarat respins cu nota finala 7.74. Printre contracandidati s-au numarat scenograful teatrului baimarean Mihai Valu, care a obtinut nota 6.93 si regizorul Traian Soimu, respins cu nota 6.68.

Concursul organizat la inceputul acestei luni pentru functia de manager al Teatrului Municipal a fost ”bis” dupa cel din luna martie, anulat de organizatori in urma contestatiei privitoare la sistemul de notare.

Castigatorul, Claudiu Pintican a declarat, in exclusivitate pentru eMaramures, ca este onorat de rezultatul obtinut, insa a precizat ca nu doreste sa faca declaratii decat dupa ce va expira perioada de contestatii. “Pot sa va spun atat: ma bucur foarte mult pentru rezultatul pe care l-am obtinut! Am muncit destul de mult pentru acest proiect, cred in el si nu poate decat sa ma bucure faptul ca cei care mi-au analizat proiectul de management i-au acordat o nota buna, spun eu. Prefer sa ma rezum la acesta declaratie pentru ca imi doresc sa treaca perioada de contestatie si abia apoi sa vorbesc despre planurile pe care le am pentru Teatrul Municipal”, a declarat Claudiu Pintican.

Candidatii nemultumiti pot depune contestatii in legatura cu modul de respectare a procedurii privind organizarea si desfasurarea concursului in termen de 5 zile lucratoare de la data aducerii la cunostinta candidatilor a rezultatului.

In prezent, functia de manager interimar al Teatrului Municipal o detine Marilena Frentiu, acesta urmand sa renunte la mandat odata cu instalarea noului director.
Sursa: Anca Popescu