Comunitate

Direcția Silvică Maramureș a împădurit, în debutul Lunii Plantării, 3 hectare la Ocolul Silvic Tăuții Măgherăuș

Angajaţii de la Direcția Silvică Maramureș au împădurit, în debutul Lunii Plantării, 3 hectare la Ocolul Silvic Tăuții Măgherauș. Au fost plantați 15.000 de puieți forestieri, din care 13.500 de gorun și 1.500 de paltin.

La acțiunea de împădurire au participat silvicultori din cadrul Romsilva, colegi de la Parcul Natural Munții Maramureșului, angajați ai Gărzii Forestiere, ai Apelor Române și jandarmi.
Direcția Silvică Maramureș administrează 142.852 de hectare păduri de stat, prin 13 ocoale silvice.

În campania de împăduriri de primăvară, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta peste 24 de milioane de puieți forestieri în pădurile de stat administrate.

Romsilva va regenera în acest an, în cele două campanii de împăduriri, din primăvară și toamnă, 12.881 de hectare, cu o investiție de 167,4 milioane de lei.

Anul trecut, Romsilva a plantat peste 35 de milioane de puieți forestieri în pădurile de stat administrate. În ultimii 27 de ani, Romsilva a regenerat peste 540.000 de hectare de pădure.
De asemenea, Romsilva va oferi, gratuit, 1 milion de puieți forestieri voluntarilor care se implică în acțiuni de împăduriri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *