ITC

DIPLOMATIE PE FACEBOOK – Rusia isi consolideaza relatiile externe pe retelele de socializare

Foto tricou FacebookRusia incearca sa isi sporeasca influenta pe scena internationala, incurajandu-si diplomatii sa foloseasca retelele online de socializare, scrie cotidianul Komersant in editia de astazi, 16 iulie, relateaza RIA Novosti in pagina electronica.

Ministerul rus de Externe planuieste sa isi creeze o pagina pe Facebook in viitorul apropiat si a initiat deja cursuri pentru a-i instrui pe diplomati sa utilizeze cu eficienta maxima conturile pe Twitter in vederea promovarii pozitiei Rusiei pe scena internationala, scrie publicatia.

“In acest sens, au fost transmise instructiuni speciale catre toate ambasadele (ruse)”, precizeaza ziarul, adaugand ca ministerul planuieste sa isi reinnoiasca pagina oficiala pana la sfarsitul anului.

Saptamana trecuta, ministerul si-a lansat un cont pe YouTube (midrftube), unde utilizatorii pot privi inregistrari video ale discursurilor ministrului de Externe Serghei Lavrov si ale altor oficiali de rang inalt, precum si alte materiale legate de politica internationala a Rusiei si relatiile sale internationale.

In timpul unei reuniuni cu usile inchise, saptamana trecuta, cu ambasadorii rusi, presedintele Vladimir Putin le-a cerut diplomatilor sa foloseasca noile tehnologii pentru a imbunatati imaginea Rusiei si a apara interesele acesteia, potrivit unuia dintre oficialii care au participat la reuniune, citat de Komersant.

“Nu este suficient pur si simplu sa semnalam ceva o data. Ar trebui sa ne explicam pozitia iar si iar, folosind diferite platforme si tehnologii noi, pana cand este inteleasa”, ar fi declarat Putin, citat de sursa care a optat pentru mentinerea anonimatului.

Putin a facut saptamana trecuta un apel la diplomatii rusi sa fie proactivi, constructivi, pragmatici si flexibili, si a promis ca politica externa a Rusiei “va ramane autosuficienta si independenta”, dar nu va derapa in “izolationism si confruntare”.

Sursa: Mediafax