Sanatate

DEZINSECTIE – In Baia Mare se declanseaza un atac chimic impotriva tantarilor, mustelor si puricilor (VIDEO)

Foto tantarVezi VIDEO
Tantarii, mustele ori gandacii vor fi atacati de angajatii municipalitatii baimarene cu solutii chimice in cadrul unei noi actiuni de dezinsectie, care va incepe luni, 18 iunie. Salariatii primariei spera ca ofensiva sa distruga chiar si taratoarele, al caror numar a inceput sa creasca. Scopul declarat al operatiunii, derulate prin Serviciul Public Ambient Urban, este de a inlatura vietatile care produc discomfort baimarenilor. Multi cetateni sunt sceptici in privinta rezultatelor, avand experienta anilor precedenti, cand razboiul l-au castigat insectele.

De la inceputul saptamanii viitoare, pe toata raza orasului se va imprastia o substanta nociva insectelor, dar nu si oamenilor sau altor animale, dupa cum au precizat reprezentantii primariei.

“Este vorba despre actiunea de «Dezinsectie unie 2012». Aceasta se va derula in perioada 18-29 iunie, in conditiile in care vremea ne va permite. Daca nu, vom impinge actiunea si in zilele urmatoare. Folosim o solutie Total insect 20CE. E o solutie de contact care afecteaza tantari, muste si insecte taratoare. Folosim pentru aceasta actiune in jur de 30 de litri de substanta. Baia Mare s-a impartit in trei zone”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Baia Mare, Dan Coarda.

In cazul in care solutia nu isi va face efectul, iar invazia tantarilor si a mustelor va persista, autoritatile au precizat ca actiunea ar putea fi repetata dupa 14 zile de la incheierea primei etape. “Imprastiem substanta prin doua tunuri generatoare de ceata care sunt montate pe masini si trei pompe de spate, acestea nefiind manuale ci electrice”, a mai explicat Dan Coarda.

Actiunea de dezinsectie se desfasoara anual in Baia Mare. Suma alocata operatiunii care incepe luni nu a fost precizata de autoritatile locale, acestea urmand sa o comunice ulterior. Potrivit specialistilor, in acest an numarul tantarilor si daunatorilor ar putea fi mai scazut decat anul trecut deoarece vremea nu a fost una favorabila dezvoltarii lor.
Sursa: Anca Popescu