Externe

DEZASTRU – SUA au declarat stare de dezastru natural in 26 de state din cauza secetei

Ministerul american al Agriculturii a declarat zone de dezastru natural circa 26 de state si mai mult de 1000 de comitate din cauza secetei si a incendiilor de vegetatie, conform unui comunicat postat joi pe site-ul ministerului, citat de AP si Washington Post.

Incepand cu data de 12 iulie, 1016 de comitate preponderent din statele din sudul si centrul SUA sunt declarate zona de dezastru natural, ceea ce deschide fermierilor si intreprinderilor agricole acces la asistenta federala in forma de imprumuturi ieftine.

Unul din principalele criterii pentru includerea pe lista celor care au nevoie de ajutor, dupa cum mentioneaza Ministerul Agriculturii pe site-ul sau, este seceta severa cu o durata mai mult de opt saptamani sau pierderea a mai mult de 30% din recolta uneia din culturi.

Pana in prezent, conform directiei de monitorizare a secetei din SUA, circa 56% din teritoriul tarii este afectat de temperaturile inalte si seceta. Asa ceva nu s-a mai intamplat in ultimii zece ani, sustin autoritatile americane.

Sursa: Agerpres