Actualitate

Desființăm ca să angajăm! De spus, spunem! De făcut, facem?

„O primărie de muncipiu ca și Baia Mare, nu trebuie să aibă mai mult de 50 de angajați. Achizițiile trebuie date unor case de avocatură. Sunt o grămadă care s-ar oferi. De asemenea, Asistenta socială se poate face cu fundații și asociații. Am opt angajați la IT, de zici că sunt o mare companie de informatică. Dacă le spun să îmi facă un grafic nu sunt în stare să facă”, a declarat primarul Municipiului Baia Mare


În Primăria Baia Mare, directorul Direcției Economice, a celei Juridice dar și secretarul municipiului, au salariu de 11.000 de lei, net. ”Eu am 12.000 de lei, dar plec acasă la unu noaptea iar ei la ora patru, rup ușile” – spune Cătălin Cherecheș.

 

În timpul ședinței, Cherecheș le-a spus direct celor implicați că va urma un “jihad” al funcțiilor de conducere. „Am fost și foarte abrupt, bucurându-mă că fiind abrupt, eficiența a fost considerabil crescută. Cu toate legendele că fac scandal, de o perioadă încoace am abordat un alt stil, dar am considerat că ori mă luați de prost, ori vă bateți joc de munca mea. Pentru că eu am o responsabilitate, singurul care are o responsabilitate în raport cu cetățeanul. În rest, toți aveți doar beneficii de pe urma cetățeanului care vă plătește salarii substanțiale. Am ajuns la concluzia că trebuie să ajungem într-o fază în care: ori eu, ori o parte din voi. Pentru că sunt un om care îmi asum responsabilitățile, am ajuns la concluzia că 40 la sută dintre funcțiile de conducere din primărie vor fi desființate. Nu negociez aceste lucruri”, a subliniat primarul Cherecheș.

”Vor mai exista 5 funcții de director din totalul de 11. Din cei 24 de șefi de servicii vor rămâne doar 12. Șefii de birouri vor dispărea. Pe mine mă deranjează cel mai mult minciuna. Cei de la Spații Verzi îmi spun că orașul este curat ca și când eu nu văd că nu e curat. I-am rugat pe angajați să comunice populației că cei care vor plăti impozitele vor fi scutiți de majorări și alte penalități. Nu au făcut nimic. Apoi am luat decizia să trimitem acasă o scrisoare la fiecare persoană din Baia Mare și am avut o surpriză, am încasat câteva milioane de euro”.

 

Dar noi aducem în discuție și prezentăm o situație a locurilor de muncă din cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare. Această situație reiese chiar din anunțurile postate pe site-ul Primăriei.


În ultimele săptămâni, Primăria a făcut diverse anunțuri de angajare, printre care se caută și directori.
1. Anunț privind concursul de recrutare organizat în vederea ocupării unor funcții publice de execuție vacante din cadrul Direcției Poliția Locală:


1 post poliţist local clasa I, debutant, Compartiment Zona 4,
1 post polițist local clasa III debutant, Compartiment Zona 5,
1 post polițist local clasa III asistent, Compartiment Zona 5,
2 posturi polițist local clasa I debutant, Biroul Circulație

2.Direcția de Asistenţă Socială Baia Mare anunţă organizarea unui concurs de recrutare, în vederea ocupării a doua funcţii publice de execuție vacante din cadrul Serviciului Juridic Resurse Umane. Posturile sunt:
Consilier Cl. I Principal din cadrul Serviciului Juridic Resurse Umane – Compartiment Achiziții;
Consilier Cl. I Debutant din cadrul Serviciului Juridic Resurse Umane – Compartiment Relații cu publicul;3. Anunț privind organizarea unui concurs de recrutare în vederea ocupării unor funcții publice vacante din cadrul Direcției Poliția Locală.
Anunț privind organizarea unui concurs de recrutare în vederea ocupării unor funcții publice vacante din cadrul Direcției Poliția Locală:

• Director Executiv Adjunct Ordine Publică, Șef Serviciu Ordine Publică
Șef Serviciu Disciplina în Construcții și Protecția Mediului
• Șef Birou Disciplina în Construcții
• Biroul Disciplina în Construcții: 1 post polițist local clasa I debutant
• Biroul Protecția Mediului: 2 posturi polițist local clasa I principal
• Biroul Ordine Publică Compartiment Zona 4:
• 1 post polițist local clasa I asistent
• 1 post polițist local clasa III asistent
• 1 post polițist local clasa III principal
• Biroul Ordine Publică Compartiment Zona 5:
• Biroul Circulație: 1 post polițist local clasa I debutant
• Compartimentul Control comercial: 1 post inspector asistent
• Compartimentul Asistență Juridică: 1 post consilier juridic principal4.Direcția de Asistenţă Socială Baia Mare anunţă organizarea unui concurs de recrutare, în vederea ocupării funcției publice de conducere vacantă de Șef Serviciu din cadrul Serviciului ”Ajutor Social și Administrare Baze de Date’


5. Anunț privind organizarea unui concurs în vederea ocupării unor funcții contractuale din cadrul Compartimentului Colonia Pictorilor Primăria Municipiului Baia Mare anunţă organizarea unui concurs în vederea ocupării unor funcții contractuale din cadrul Compartimentului Colonia Pictorilor.


Manager cultural, echivalent cu șef birou
• Consilier IA (consilier cultural), Consilier IA (galerist) Consilier IA (ghid
• cultural și organizare evenimente)
• Consilier II, Comunicare6. Anunţ privind concursul de recrutare organizat în vederea ocupării funcției publice de execuție vacante de consilier debutant din cadrul Biroului Relații cu Publicul 

Iar pentru că trăim într-o societate democratică și liberă, fiecare poate să tragă ce concluzii dorește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *