Afaceri - Economic

DEMOLARE – Cladirile fostei mine din Cavnic ajung praf si pulbere

Demolare la Cavnic (c) eMM.roVechile cladiri care au apartinut de mina din Cavnic sunt luate in vizor pentru demolare. Lucrarile au fost deja demarate de catre firma care ecologizeaza fostul iaz de decantare aflat la intrare in localitate. Primele constructii vizate sunt silozurile flotatiei, iar urmatorul pe lista este un turn aflat in acelasi perimetru. Demolari au fost dispuse si la Mina Boldut, unde un imobil in care functiona un atelier a fost facut praf si pulbere.

Lucrarile de la flotatia Cavnic au inceput in urma cu cateva zile si sunt destul de dificile, dat fiind ca silozurile, care acum aproape puse la pamant, au fost construite cu foarte mult fier beton, pentru a suporta greutatea vagoanelor incarcate cu minereu.

Demolarile au fost dispuse in contextul in care foarte multi politicieni au vehiculat ideea redeschiderii mineritului la Cavnic si in alte cateva puncte din Maramures. Autoritatile au discutat si despre infiintarea unui muzeu al mineritului localitate. Planurile au ramas doar la nivel de teorie iar in curand doar fotografiile vor mai aminti de vechea mina si de aurul scos din muntii Gutai.
Sursa: Andrei Gherghel