Administratie

DEMISIE – Un nou loc vacant in Consiliul Judetean Maramures, in urma demisiei unui ales maramuresean (VIDEO)

Vezi VIDEO
Alesii maramureseni pierd din nou un coleg. Consilierul judetean Pamfil Cristea a decis sa demisioneze din functie. Alesii judeteni vor lua act de incetarea mandatului acestuia in sedinta de maine, 30 septembrie. Nu este singura schimbare intervenita in Consiliul Judetean in acest an. Alte doua scaune au ramas libere, din motive diferite.

In aceasta luna, consilierul judetean Pamfil Cristea, ales in 2012 pe listele Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD), a decis sa paraseasca forul administrativ maramuresean. Prin urmare, el si-a inaintat demisia din functie in data de 15 septembrie, fara a preciza motivele. In sedinta de maine, 30 septembrie, alesii judeteni vor lua act de incetarea mandatului sau.

“Pamfil Cristea pleaca prin demisie. Este una din modalitatile prevazute de statutul alesilor locali, legea 393/2004, de incetare inainte de termen a mandatului de consilier. Domnul Cristea si-a depus demisia si a fost inregistrata la consiliu in 15 septembrie. In prima sedinta ordinara, prevede legea, consiliul ia act de incetarea mandatului inainte de termen, in acest caz prin demisie”, a explicat secretarul Consiliului Judetean Maramures, Ioan Dragos.

Anul acesta, in Consiliul Judetean Maramures au aparut si alte schimbari. “Consilierul Lupu Horj a plecat tot prin demisie din Consiliul Judetean si consilierul Viorel Pana a decedat. Cred ca trei sunt in acest an”, a adaugat Ioan Dragos.

Conform liderilor UNPR, partid care a absorbit Partidul Poporului Dan Diaconescu, din care a facut parte Pamfil Cristea, in locul acestuia ar urma sa vina Vasile Rednic de la Targu Lapus, urmatorul supleant aflat pe lista partidului la alegerile locale din 2012.

Sursa: Camelia Tocaci