Politica

DEMISIE – BAIA MARE – Mircea Mecea – primul consilier local demisionar din Maramures, in noul mandat (VIDEO)

Vezi VIDEO
ACTUALIZARE: Dupa doar 20 de zile de la consituirea Consiliului Local Baia Mare, presedintele organizatiei municipale a PNL, Mircea Mecea, si-a dat demisia din functia de consilier local din cauza unei stari de incompatibilitate cu functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Vital SA, Consiliul Local Baia Mare fiind actionarul majoritar al operatorului de apa-canal din Maramures. Mecea, care din anul 2009 este si directorul general adjunct al societatii Vital SA, va fi inlocuit de un alt liberal, in a doua jumatate a lunii august.

Liberalul Ioan Mircea Mecea, fost prefect al judetului Maramures in perioada 2000-2001, pe cand era presedintele PNtCD Baia Mare, a demisionat din Consiliul Local Baia Mare pentru a-si putea pastra functiile pe care le detine in cadrul societatii Vital SA, operatorul de apa-canal avand ca actionar majoritar Consiliul Local Baia Mare. Mecea, care este presedintele PNL Baia Mare, indeplineste din anul 2009 functia de director general adjunct si presedinte al Consiliului de Administratie Vital SA.

„Am fost onorat sa colaborez cu dumneavoastra, colaborare care nu va inceta, avand in vedere ca societatea Vital este una subordonata, oarecum, Consiliului Local, avand in vedere ca in AGA, Consiliul Local are majoritatea actiunilor. Va multumesc si va asigur de colaborarea mea sincera si fructuoasa in viitor”, a mentionat Mircea Mecea.

Primarul municipiului, i-a cerut consilierului demisionar ca la urmatoarea sedinta de Consiliu Local sa prezinte un plan de management care sa cuprinda si modul in care vor fi reduse unele tarife pe care firma controlata de Consiliul Local le percep baimarenilor, cu referire directa la taxa pentru colectarea apei pluviale.

„Sa faceti o informare catre Consiliul Local, dar in general catre cetatenii municipiului Baia Mare, cu privire la serviciile pe care le furnizati, tarife si modul in care doriti sa eficientizati din punct de vdere economic societatea. in special ma refer aici la reducerea costurilor si la modul in care doriti sa gestionati reducerea tarifelor pe un termen mediu. Trebuie sa stim exact ceea ce influenteaza buzunarul baimareanului. Nu vreau ca baimarenii sa duca in spate un intreg judet. Vreau sa ne comunicati pozitia dumneavoastra cu privire la taxarea apei metorice”, a precizat Catalin Chereches, primarul Baii Mari, care in urma cu trei luni sustinea ca dezvaluirile facute de eMaramures, privind modul in care Vital a crescut cu 500% pretul la apa si canal si al strategiei prin care firma monopolista a fixat diverse taxe (de dezvoltare, sau pe apa de ploaie), sunt false si aduc prejudicii firmei controlate de Consiliul Local Baia Mare.

Uniunea Social Liberala Maramures trebuie sa propuna un inlocuitor pentru Mircea Mecea, urmatoarea sedinta a Consiliului Local Baia Mare avand loc in a doua jumatate a lunii august. Pe listele USL pentru Consiliul Local Baia Mare, pe urmatorul loc este Elena Mihaela Campan, de profesie chimist, presedinta Organizatiei Femeilor Liberale Baia Mare.
Sursa: Catalin Vischi