Cultura

DEMERS – Municipiul Baia Mare isi depune maine, 10 octombrie, proiectul de candidatura pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021 (VIDEO)

Vezi VIDEO
Municipiul Baia Mare face maine, 10 octombrie, un pas important in lupta pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021. Prin Fundatia Baia Mare 2021 se va depune proiectul de candidatura pentru titlul european. Echipa de profesionisti a Fundatiei Baia Mare 2021, compusa in majoritate din femei, cu exceptia directorului artistic, Vlad Tausance va sustine cauza orasului intr-o prezentare in fata juriului european la inceputul lunii decembrie a acestui an.

Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, a aratat ca in cadrul Fundatiei Baia Mare 2021 nu s-au investit resurse financiare din partea Administratiei Publice Locale.

“Este un proiect in care s-au angrenat foarte multe forte. Este un proiect in care s-au angrenat foarte multi oameni. Este un proiect care s-a alimentat, s-a energizat foarte mult entuziasm. Dar este un proiect pentru care Municipiul Baia Mare pana astazi nu a platit niciun leu. Si sa le fie rusine celor care povestesc despre sume de bani platite sau despre oameni care au fost platiti de catre Municipiul Baia Mare ca sa faca acest lucru. Primaria Baia Mare si Consiliul Local nu a platit pe nimeni cu nimic pentru acest lucru. Si am o foarte mare bucurie si o foarte mare satisfactie sa fii facut eu personal toate demersurile si toate diligentele fata de acesti oameni, societati comerciale, persoane fizice, ONG-uri care sa vina sa sprijine acest demers generos al municipiului Baia Mare si sa nu implicam financiar pana astazi Municipiul Baia Mare in acest lucru”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Primarul a mai aratat ca proiectele cuprinse in candidatura pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021 sunt unele indraznete si ca acestea vor fi realizate indiferent ca municipiul Baia Mare va fi sau nu nominalizat cu titlul european.

“Am, la fel, toata increderea ca toate proiectele pe care le veti aproba inclusiv pe zona de Strategie Urbana, la urmatoarea sedinta de Consiliu Local, vor arata faptul ca orasul acesta functioneaza din toate perspectivele, cultural, educational, sportiv, infrastructura, absolut tot. Orasul acesta este un oras complet si compact. Orasul acesta este un oras care functioneaza in raport cu dorinta comunitatii”, a mai adaugat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Sursa: Simona Vasiac