Administratie

DEMERS – Consiliul Judetean si ADI Maramures nu tin cont de nevoile comunitatii baimarene in ceea ce priveste salubrizarea menajera si colectarea deseurilor. Municipiul Baia Mare, la un pas de retragere din proiectul Managementului Integrat al Deseurilor

Vezi VIDEO
Municipiul Baia Mare este la un pas sa se retraga din proiectul Managementului Integrat al Deseurilor, din nou. In cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local care a avut loc ieri, 9 octombrie, primarul Catalin Chereches a fost mandatat de catre alesii locali sa reprezinte Municipiul Baia Mare pentru a solicita Asociatiei de Dezvoltare Intracomunitare (ADI) Deseuri Maramures gestionarea independenta fata de proiect a salubrizarii menajere si colectarea deseurilor de pe raza orasului. Catalin Chereches a aratat ca decizia in acest sens a fost luata dupa ce parteneri din cadrul asociatiei, respectiv Consiliul Judetean Maramures, nu au introdus in caietul de sarcini cerintele Administratiei Publice Locale.

In cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local, Catalin Chereches a prezentat public nemultumirile legate de Managementul Integrat al Deseurilor, proiect in care si Municipiul Baia Mare este partener.

“Partenerii nostri, asociatii nostri din ADI Deseuri, respectiv Consiliul Judetean, nu au dat curs solicitarii noastre cu privire la introducerea in documentatia de atribuire a conditiilor calitative dar si cantitative in ceea ce inseamna salubrizare menajera a municipiului Baia Mare, respectiv numar de puncte de colectare, tipuri de puncte de colectare, ingropate sau neingropate, platforme de colectare cum trebuie sa arate aceste platforme de colectare, frecventa colectarii deseurilor, tipurile de utilaje. Nu au introdus absolut nimic din ceea ce am solicitat noi”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Odata motivele expuse, alesii baimareni l-au mandat pe primarul Catalin Chereches sa solicite in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intracomunitare (ADI) Deseuri Maramures gestionarea salubrizarii menajere si colectarea deseurilor de catre municipiul Baia Mare.

“Va cer sa ne mandatati sa le solicitam sa putem gestiona noi salubrizarea menajera in municipiul Baia Mare, colectarea deseurilor menajere in municipiul Baia Mare si sa facem diligenta catre Consiliul Judetean cat si catre ADI Deseuri cat si catre Ministerul Fondurilor Europene respectiv Ministerul Mediului. Iar daca acest lucru nu este posibil, raportat si la faptul ca toate cererile noastre adresate Consiliului Judetean sau celor de la ADI Deseuri s-au lovit de o lipsa de raspuns dar totusi pentru ca in raport cu actul constitutiv al asociatiei suntem membrii cu drepturi egale, ne consideram absolut viciati de aceasta atitudine a partenerilor nostri. Nu ne mai consideram a fi tratati ca parteneri egali si dorim foarte mult sa ne retragem din acest Sistem Integrat de Management al Deseurilor”, a mai adaugat Catalin Chereches.

Nu este pentru prima data cand primarul municipiului Baia Mare a semnalat public nemultumirile legate de proiectul Managementului Integrat al Deseurilor.

Sursa: Simona Vasiac