Sanatate

DECONTARI – Pacientii pot cere spitalelor rambursarea cheltuielilor facute pe durata internarii

Vaccinare HPVAsiguratii pot cere spitalului decontarea cheltuielilor pentru medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice facute pe durata internarii, pe baza documentelor intocmite de medicul curant din sectia in care acestia sunt internati si avizate de seful de sectie si de managerul unitatii.

Precizarile sunt facute de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), care subliniaza ca, potrivit legii, spitalele sunt obligate sa suporte, pentru asiguratii internati in regim de spitalizare continua si in regim de spitalizare de zi, toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor respective.

Astfel, in situatia in care asiguratii, pe perioada internarii in spital, in baza unor documente medicale intocmite de medicul curant din sectia in care acestia sunt internati si avizate de seful de sectie si managerul spitalului, suporta cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice, spitalele ramburseaza, la cerere, contravaloarea acestor cheltuieli.

Rambursarea acestor cheltuieli reprezinta o obligatie exclusiva a spitalelor si se realizeaza numai din veniturile acestora, pe baza unei metodologii proprii, mai precizeaza CNAS.
Sursa: Mediafax