Externe

DECLIN ECONOMIC – Moody’s a degradat nota Italiei cu doua trepte

Agentia de rating americana Moody’s a degradat joi nota Italiei cu doua trepte, de la A3 la Baa2, mentinand perspectiva negativa din cauza deteriorarii situatiei in zona euro, in special in Spania si Grecia. “Italia este mult mai probabil sa cunoasca o crestere brusca a costurilor sale de finantare sau sa nu mai aiba acces la pietele financiare… din cauza increderii tot mai fragile a pietelor si riscului de contagiune provenit de la Grecia si Spania”, a scris agentia intr-un comunicat, citat de AFP.

“Riscul iesirii Greciei din euro a crescut, iar sistemul bancar spaniol va suferi mai multe pierderi decat era de asteptat”, adauga agentia, care considera de asemenea ca perspectivele economice pe termen scurt pentru Italia s-au “deteriorat”.

Potrivit Moody’s, Italia ar putea cunoaste o crestere economica “slaba” si un “somaj mai ridicat”, impiedicand-o sa-si indeplineasca obiectivele de reducere a deficitelor si care ar naste riscul ca tara “sa nu se mai poata finanta pe pietele financiare”.

Sursa: Agerpres