Politica

DECLARATIE – Ponta, de Ziua Armatei: Am reusit eliminarea subfinantarii si asigurarea conditiilor de pregatire pentru militari

Guvernul a reusit in ultimii ani eliminarea subfinantarii la nivelul Ministerului Apararii Nationale si asigurarea unor conditii de pregatire corespunzatoare pentru fortele armate, a declarat premierul Victor Ponta, care a transmis vineri un mesaj cu ocazia Zilei Armatei, care va fi sarbatorita duminica, 25 octombrie, printr-o serie de manifestari la nivelul intregii tari.

“Duminica este Ziua Armatei. Urez tuturor militarilor romani toate gandurile bune. Vreau sa le spun ca, dincolo de ganduri bune, am reusit in ultimii ani sa asiguram si conditii de pregatire, de echipament, am eliminat subfinantarea”, a afirmat premierul, in debutul sedintei de Guvern.

Ponta a adaugat ca guvernantii au reusit, de asemenea, dupa mai bine de 70 de ani, deschiderea unui cimitir al soldatilor romani cazuti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial pe campul de lupta de la Stalingrad.

“Am mai facut un lucru care cred ca e important: dupa 70 de ani, asa cum si alte tari isi onoreaza eroii, am finantat si deschidem cimitirul pentru soldatii romani cazuti la Stalingrad”, a explicat prim-ministrul.

Pe 25 octombrie, la Rossoska, va fi organizata o ceremonie oficiala de inaugurare a cimitirului de onoare romanesc, prima necropola de razboi construita pentru militarii romani cazuti in lupta de la Stalingrad, potrivit unui comunicat al MApN.

Sursa: Agerpres