Stiri nationale

DECLARATIE AVOCAT – Lui Sorin Oprescu i-a fost stabilizata glicemia. A ajuns la patru doze de insulina pe zi

Avocatul Viorel Mocanu spune ca medicii au reusit sa-i stabilizeze glicemia lui Sorin Oprescu si au decis sa-i administreze cate patru doze de insulina pe zi, adaugand ca apararea va cere, saptamana viitoare, inlocuirea arestului preventiv a edilului suspendat cu o masura mai usoara.

Viorel Mocanu, unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu, a spus, dupa ce l-a vizitat pe primarul suspendat al Capitalei la Institutul de Diabet “N. Paulescu”, ca medicii au reusit sa-i stabilizeze glicemia clientului sau, i-au marit doza de insulina si i-au stabilit un regim alimentar. “A fost stabilizata glicemia pentru moment. Acum a ajuns de la doua doze de insulina pe zi la patru doze. I-au schimbat atat tipul de insulina, cat si valoarea ei. Medicii incearca sa-i fixeze un regim alimentar pe care sa-l urmeze si in raport de aceste patru doze de insulina. De asemenea, incearca sa-i faca un grafic compatibil care sa-l stabilizeze pe termen lung. Il vor echilibra efectiv si apoi il vor transfera la Fundeni”, a declarant avocatul Viorel Mocanu.

Aparatorul edilului suspendat al Capitalei a mai precizat ca, la inceputul saptamanii viitoare, va solicita inlocuirea arestului preventiv a lui Sorin Oprescu cu control judiciar sau cu arest la domiciliu. Politia Capitalei a confirmat ca Sorin Oprescu a fost transferat si se afla in investigatii medicale la un centru medical specializat in probleme de diabetologie, edilul fiind escortat sub paza.

Sorin Oprescu a fost transferat si in 26 septembrie din Arestul Central al Politiei Capitalei, atunci fiind dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a stat internat intr-o rezerva la Sectia de Cardiologie, sub paza, pana in 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au facut mai multe investigatii, printre care si o coronarografie.

Avocatii lui Sorin Oprescu spun ca, in urma investigatiilor medicale la care primarul suspendat al Capitalei a fost supus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, s-ar fi stabilit ca ar suferi de 12 afectiuni, unele grave, fiindu-i depistat si un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni privind un posibil cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat “un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept”, fiind recomandata efectuarea unor investigatii suplimentare.

Sorin Oprescu ramane in arest pentru inca 30 de zile, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri, contestatia edilului si a mentinut decizia de prelungire a mandatului emis in 6 septembrie, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro. Anterior, pe 30 septembrie, Tribunalul Bucuresti a decis mentinerea arestului in cazul lui Oprescu.

Magistratul de la tribunal a apreciat ca, desi edilul acuza afectiuni medicale multiple, sustinute de inscrisurile medicale depuse la dosar, nu exista probe ca acesta nu ar suporta regimul de detentie, el avand si posibilitatea tratamentului medical sub paza permanenta.

Sursa: Mediafax