Politica

DECIZIE – VARIANTE – PDL-istii din Maramures trebuie sa decida in doua zile pe cine sustin la sefia partidului

Foto: Gheorghe Mihai Barlea (c) eMaramures.roConsiliul National de Coordonare (CNC) al PDL s-a intrunit azi, 19 iunie, la Palatul Parlamentului din Bucuresti ca sa stabileasca data la care urmeaza sa fie ales noul lider al formatiunii, precum si ceilalti membri din conducere. Gruparea din care fac parte Cristian Preda, Monica Macovei, Sever Voinescu si Toader Paleologu a inaintat propunerea ca in 30 iunie sa fie organizata Conventia Extraordinara in care sa se aleaga noua structura de conducere, iar aceasta a fost pusa in dezbatere in sedinta.

Senatorul maramuresean Gheorghe Mihai Barlea, prezent la sedinta CNC, a declarat pentru eMaramures ca a mai existat inca o varianta pentru alegerile din PDL. “Deja au fost anuntate doua date posibile: 30 iunie si 23 iunie. Dupa ce va fi stabilita data, se vor inregistra inscrierile candidatilor. Deocamdata este prematur sa stabilim noi (n.r., PDL Maramures) pe cine vom sustine, pentru ca inca nu sunt cunoscuti nici candidatii, nici motiunile lor”, a precizat senatorul Barlea.

Parlamentarul a precizat ca s-a convenit ca data alegerilor interne sa fie fixata pentru sambata, 30 iunie. “De asemenea, s-a decis si componenta unei Comisii de organizare, din care fac parte si eu, din partea primelor noua judete cu rezultate bune la alegerile locale. Deocamdata, oficial, nu s-a anuntat nicio motiune, insa cu siguranta fostul presedinte al partidului, domnul Emil Boc nu va mai candida. Probabil va candida Vasile Blaga, dansul nu si-a anuntat intentia, insa sunt presiuni mari din partea unor colegi. Va mai depune motiune si doamna Monica Macovei, sustinuta de un grup de intelectuali din partid, si probabil vor mai fi si altele, insa nu numarul candidatilor e important, ci aducerea in prim-plan a unor lideri locali care au obtinut succese in alegeri si coagularea in jurul acestora a membrilor PDL. Noi, PDL Maramures, vom decide cat de repede pe cine sustine, probabil maine sau poimaine”, a declarat senatorul maramuresean Gheorghe Barlea la iesirea de la sedinta Consiliului National de Coordonare PDL.

Dupa alegerile locale, toti membrii Biroului Permanent National al PDL si-au depus demisiile, noua structura de conducere si presedintele formatiunii urmand a fi decisi in cadrul unei Conventie Extraordinare. CNC este organul de conducere, decizie politica si organizatorica al PDL in perioada dintre Conventiile Nationale si adopta hotarari in prezenta majoritatii membrilor, cu majoritatea voturilor exprimate.

Europarlamentarul Cristian Preda (46 de ani), doctor in științe politice, profesor de politologie si fost secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe si consilier prezidential – sustinut de Monica Macovei, Sever Voinescu si Toader Paleologu -, a facut public ca va initia o motiune, care sa adune alesi locali si nationali pentru a creste credibilitatea publica a partidului.
Sursa: Catalin Vischi