Sanatate

DECIZIE IN INSTANTA – Directia pentru Protectia Copilului, obligata sa le plateasca angajatilor orele suplimentare

Orele neplatite lucrate sambata si duminica de catre angajatii Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures vor trebui platite retroactiv pentru perioada 2008 – 2010. Anuntul a fost facut de catre liderul Sanitas Maramures, Mircea Ciocan, care a precizat ca sindicatul a castigat in instanta drepturile banesti ale angajatilor directiei.

156 de persoane au fost reprezentate in instanta de catre sindicatul Sanitas. Unii dintre angajatii DGASPC Maramures au ajuns sa adune intre 500 si 1000 de ore neplatite in toata aceasta perioada. Practic, fiecare ora lucrata in weekend trebuia platita dublu, astfel ca suma pe care directia o are de platit retroactiv este una foarte mare, dupa cum au aratat sindicalistii.

„Am reusit sa obtinem sentinta civila prin care Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures este obligata sa faca plata retroactiva pentru 14 luni a acestui spor, aplicat orelor lucrate sambata si duminica. Sumele sunt frumusele, undeva la cateva miliarde de lei, si ar trebui platite pentru acesti salariati. De fapt, e un spor prevazut de lege care, prin abuz al acestei conduceri, nu a fost platit mai bine de un an de zile”, a specificat liderul Sanitas, Mircea Ciocan (foto).

In cadrul aceleiasi sentinte, DGASPC Maramures este obligata sa plateasca un spor de 100% pentru tot personalul care isi desfasoara activitatea in case de tip familial si centre de recuperare a persoanelor cu handicap.
Sursa: Gabriela Kuhajda