Sport

DECIZIE – In cadrul Sedintei de indata a Consiliului Local s-a decis: Baia Mare ramane capitala sportului romanesc! Administratia Publica Locala va finanta in continuare cluburile sportive! (VIDEO)

Vezi VIDEO
Cluburile sportive din municipiul Baia Mare vor fi finantate in continuare de catre Administratia Publica Locala. Decizia a fost luata in urma unei intalniri pe care primarul Catalin Chereches a avut-o cu reprezentantii Consiliului Local Baia Mare, dar si cu cei ai cluburilor sportive. Mai mult, pentru a sustine in mod legal o eventuala finantare a Clubului Handbal Club Municipal (HCM) Baia Mare, Catalin Chereches va purta discutii cu reprezentantii Federatiei Romane de Handbal pentru a vedea daca cele doua echipe pot fi transferate in timpul campionatului national pe clubul de drept public care urmeaza sa fie infiintat.

Intalnirea dintre primarul Catalin Chereches si reprezentantii cluburilor sportive din municipiul Baia Mare dar si cei ai Consiliului Local a avut loc astazi, 2 octombrie, la sediul primariei. Alesii baimareni au aratat ca sportul in municipiul Baia Mare a ajuns la rezultate deosebite pentru ca atentia Administratiei Publice Locale a fost indreptata spre cluburile sportive. Mai mult, performantele din sportul baimarean au facut ca Romania sa fie reprezentata cu succes la multe campionate internationale sau europene. 

Dupa 60 de ani de handbal in Baia Mare mi s-ar parea absolut o crima sa renuntam la finantare si sustinerea sportului. Atunci, va bucurati de toata sustinerea noastra. Ca si consilieri suntem in asentimentul tuturor baimarenilor ca Baia Mare trebuie sa sustina pe mai departe activitatea sportiva”, a declarat Dorel Muresan, consilier local. 

“Cred ca nu trebuie sa pedepsim sportivii care au luptat in arena pentru a obtine aceste titluri de campioni, respectiv vicecampioni nationali la handbal.

Acesti sportivi au luptat pentru a participa in Champions League, reprezentand Romania in acest sens, si care au venit, unii dintre ei, in aceasta vara tocmai pentru a incerca sa contribuie la obtinerea unor performante cel putin la nivelul celor pe care le-am avut anul trecut. Cred ca trebuie sa le dam incredere in continuare si sa ii asiguram de sustinerea noastra, in limitele legale”, a spus Calin Bota, consilier local. 

Calin Matei, presedintele CSM Stiinta Baia Mare, a aratat ca situatia in care se afla Clubul Handbal Club Municipal Baia Mare nu se datoreaza Consiliului Local sau primarului Catalin Chereches.

“Sunt foarte multe persoane care habar nu au ce e sportul. Sunt foarte multi care pretind ca stiu ce e sportul si sunt prieteni cu sportivii. As vrea sa va fac o scurta istorie si o sa vedeti unde a fost Baia Mare si unde este astazi Baia Mare. In perioada imediat urmatoare dupa Revolutie, in proportie de 95% erau angajati la exploatari miniere si Baia Mare era a doua capitala a sportului romanesc. S-a dus, din pacate, industria si a urmat o perioada de aproximativ 10 ani cand nu existam ca sport la nivelul Romaniei. Am avut si un primar care a venit cu punga de un leu aici si a ajutat sportul cum ma pricep eu la balet. Si unde suntem acuma? In perioada aia grea, singurii care au scos capul si au luat trei titluri a fost rugby-ul si uitati-va unde este acuma sportul maramuresean”, a spus Calin Matei, presedintele CSM Stiinta Baia Mare.

In urma sedintei dintre primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, si reprezentantii cluburilor sportive precum si consilierii locali, decizia a fost una clara. 

“In cursul saptamanii viitoare vom face o sedinta de Consiliu Local, ampla, in care vom face si rectificarile bugetare. Vom face si hotararile de Consiliu Local pentru modificarea regulamentelor de acordare si de decontare a banilor pentru sport. Pentru a avea o plaja cat mai larga de tipuri de activitati si de cheltuieli pe care sa le putem deconta in conformitate cu prevederile legale si sumele sa poata sa fie duse intr-o zona usor mai ridicata, sa punem bareme minime care sa duca la o subfinantare a diverselor activitati sportive si din aceasta perspectiva imi doresc sa modificam inclusiv regulamentul de premiere astfel incat sa dam posibilitatea cluburilor sa specifice cat si cum ofera fiecarui sportiv in parte pentru ca nu suntem noi abilitati sa facem aceasta chestiune. Si, pe de alta parte, nu este nici macar corect sa acordam sume egale sportivilor.

Toate aceste chestiuni se vor regasi in rectificarea de buget pe care o vom face si pe care o voi propune. La fel cum voi propune si o rectificare de buget in favoarea Serviciului Public Ambient Urban pentru a putea sa achizitioneze sau sa contracteze inchirierea nocturnei mobile pentru ca Baia Mare sa poata juca meciul din optimile Cupei Romaniei, cu Steaua Bucuresti aici la Baia Mare pe Stadionul Municipal “Viorel Mateianu”. Asta in semn de multumire fata de toti cei care fac rau sportului maramuresean”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Sursa: Simona Vasiac