Comunitate

DECIZIE – Centrul de Tranzit va fi administrat de Serviciul Public de Asistenta Sociala Baia Mare. Proiectul derulat de HHC Romania este realizat in colaborare cu administratia locala si judeteana

Centrul de Tranzit, proiect implementat de Fundatia Hope and Homes for Children Romania in colaborare cu administratia locala si judeteana, va fi administrat de Serviciul Public de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Baia Mare. O decizie in acest sens s-a luat in sedinta extraordinara a Consiliului Local desfasurata astazi, 23 octombrie. Potrivit proiectului care a stat la baza hotararii alesilor locali, imediat ce Centrul de Tranzit va fi finalizat acesta va intra in proprietatea Administratiei Publice Locala si va fi gestionat de catre reprezentantii serviciului social.

Contractul de derulare a lucrarilor in urma carora va fi realizat Centrul de Tranzit a fost semnat in luna iulie a acestui an. Proiectul este sustinut financiar de catre un lant de hypermarketuri german care are piata de desfacere si in Romania. Centrul va avea o capacitate de 19 locuri si este destinat tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului.

“Initial, Fundatia Hope and Homes for Children a vrut sa faca acest demers catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului dar din discutiile avute cu domnul primar am considerat ca este oportun ca acest tip de serviciu pe care inca nu il avem la nivelul municipalitatii sa fie transferata cladirea respectiva, in momentul in care va fi finalizata, pentru a functiona pe proprietatea municipiului Baia Mare si in administrarea Serviciului Public de Asistenta Sociala. Deci este vorba despre un nou tip de serviciu pentru tinerii care ies din sistemul de protectie a copilului unde municipalitatea nu va investi nicio suma de bani pentru realizarea efectiva a acestuia”, a declarat Bogdan Gavra, directorul Serviciului Public de Asistenta Sociala. 

“Vor construi un centru pentru tinerii care ies din sistemul de ingrijire astfel incat pe o perioada diminuata de un an, un an si ceva sa aiba un loc unde sa locuiasca, sa poata sa fie si ei indrumati din punct de vedere profesional si din punct de vedere personal. Acest centru va fi transferat Serviciului Public de Asistenta Sociala”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Centrul de Tranzit urmeaza sa fie finalizat in maxim doi ani si este situat in curtea Gradinitei nr. 29 din Baia Mare.

Sursa: Simona Vasiac