Stiri nationale

Deblocarea angajărilor din penitenciare, în Parlament

Parlamentarii ii invita pe sindicaliştii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor marti, 13 martie 2018, la lucrarile Comisiei de munca pentru ziua de marti, in scopul de a gasi o solutie pentru deblocarea angajarilor in sistemul penitenciar, prin modificarea OUG nr. 90/2017. Am mai incercat pe cand era doar proiect. Cine-i mai crede pana nu vede?!

Potrivit Ordonantei de urgenta nr. 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene:

Art. 14. — (1) Incepand cu 1 ianuarie 2018, pana la 31 decembrie 2018, se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din institutiile si autoritatile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificarile si completarile ulterioare. Pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, precum si pentru cele a caror ocupare a fost deja aprobata de Guvern prin memorandum se continua procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor in vigoare la acea data.

(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), ordonatorii de credite pot aproba ocuparea unui procent de maximum 50% din totalul posturilor ce se vor vacanta dupa data de 1 ianuarie 2018, numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget.

Astfel, vor putea fi reluate concursurile din sursa externa si ocuparea functiilor vacante care vor duce la reducerea deficitului de persoanal si diminuarea numarului de ore suplimentare nerecuperate.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *