Actualitate

Dealul Hera: vizibilitatea este redusă de ceață, sub 150 de metri, în această dimineaţă

Vremea a fost în general frumoasă sâmbătă. Cerul a fost variabil, mai mult senin în cursul nopții. Vântul a suflat în general slab. Temperatura maximă a fost cuprinsă între 6 grade la Ocna Șugatag și 8 grade la Sighetu Marmației. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Borșa -8 grade.

Stratul de zăpadă este prezent îndeosebi la munte și măsură, aseară, până la 35 cm, la Baraj Firiza. La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -6 grade la Târgu Lăpuș și -1 grad în Baia Mare.

Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 150 de metri, pe DN18, Dealul Hera. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este uscat în zona de câmpie, parțial uscat în zona de deal și de munte și parțial umed în zona înalta de munte. Pe majoritatea sectoarelor de drumuri naționale cerul este senin. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu cinci utilaje și au împrăștiat cinci tone de material antiderapant în zona de munte pentru a preveni formarea poleiului.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Temperaturile scăzute au favorizat formarea de gheață la malurile râurilor Vaser și Ruscova. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Stratul de zăpadă măsoară 80 cm la Cavnic, 61 cm în Pasul Gutâi, 57 cm la Firiza, 56 cm la Băiuţ, 45 cm la Vf. Iezer, 24 cm la Luhei, 22 cm la Ruscova, 21 cm în Baia Borșa, 13 cm în Poiana Borșa, 11 cm în Leordina, 8 cm la Târgu Lăpuș.

Valori ale temperaturii aerului acum: -7 grade la Târgu Lăpuș, -5 grade la Borșa, -3 grade în Baia Sprie, Ocna Șugatag, Sighetu Marmației și Vișeu de Sus, -1 grad în Baia Mare.

Toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică. Se menține pericolul producerii de avalanșă în Munții Maramureșului. Solicităm schiorilor și turiștilor să țină cont de recomandările salvamontiștilor și jandarmilor montani.

Vremea va fi astăzi mai caldă în județ decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 10 grade, iar cele minime între -4 și 0 grade. Noaptea și dimineață, în zonele joase, izolat se va semnala ceață.

Luni, 18 februarie, prognoza meteorologică prevede vreme caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 11 grade, iar cele minime între -3 și 1 grad. Noaptea și dimineață, în zonele joase, izolat se va semnala ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *