Actualitate

DATA ALEGERILOR – Ponta sustine ca parlamentarele vor avea loc la inceput de noiembrie sau in 2 decembrie

FOTO: Alegeri parlamentare (c) eMM.roAlegerile parlamentare ar putea fi organizate la inceputul lunii noiembrie sau pe 2 decembrie, a declarat, azi, 22 iunie, premierul Victor Ponta, intr-o intalnire cu presa straina, citat de Bloomberg. In urma cu trei saptamani, liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat ca alegerile parlamentare ar trebui organizate in luna octombrie, astfel incat noul Guvern sa isi poata promova in Parlament proiectul de buget cel tarziu in luna noiembrie, spunand ca spera sa ajunga cu PDL la un acord politic in acest sens.

El a aratat ca alegerile parlamentare in luna octombrie se justifica prin faptul ca nu avantajeaza nicio formatiune politica, dar pot duce la prezentarea si adoptarea in Parlament a bugetului de stat pentru 2013.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus atunci ca sustine propunerea lui Ponta de organizare a alegerilor parlamentare in luna octombrie, deoarece Romania are nevoie rapid de o majoritate solida in Parlament, in timp ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat ca Uniunea este de acord cu organizarea de alegeri parlamentare in luna octombrie doar daca se respecta procedurile constitutionale, o solutie “la mica intelegere intre partide” nefiind de acceptat.

In schimb, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca, potrivit Constitutiei, durata unei legislaturi poate fi scurtata intr-o singura situatie, si anume cea in care presedintele Romaniei dizolva Parlamentul, ca urmare a respingerii a doua propuneri de guvern.

FOTO: Alegeri parlamentare (c) eMM.
Sursa: Mediafax