Comunitate

DASCALI LA TESTAT – Aproape 150 de profesori maramureseni sustin examenul de definitivat

Marti, 17 iulie, incepand cu ora 10.00, profesorii maramureseni care vor sa obtina statutul definitiv in invatamant vor fi testati. Examenul de definitivare se va desfasura pentru prima data la nivel de judet – pana acum fiind sustinut in centrele universitare – si va fi centrat, spre deosebire de anii anteriori, pe partea de metodica si didactica materiei.

147 de profesori maramureseni vor sustine examenul de definitivat anul acesta. Proba se va desfasura la Colegiul Tehnic „George Baritiu” din Baia Mare, iar timpul de lucru pe care il vor avea la dispozitie concurentii este de patru ore. Accesul candidatilor in salile de examen se va face intre orele 7.30 si 8.30, pe baza actului de identitate.

„Cadrele didactice vor da examenul la materia in care s-au specializat, in Maramures fiind inscrisi pentru mai bine de 30 de specializari. Pentru a obtine definitivatul, candidatii trebuie sa aiba cel putin nota 7. Corectarea lucrarilor se va face in afara judetului, in centre de evaluare din Cluj, Sibiu, Brasov sau Bucuresti”, a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, Pavel Filip (foto).

Pentru a putea sustine examenul de definitivat in invatamant, cadrele didactice au trecut prin doua inspectii speciale la clasa si, in plus, au avut nevoie de o adeverinta cu vechimea la catedra si de o adeverinta cu calificativul pe anul scolar 2011 – 2012.
Sursa: Gabriela Kuhajda