Sport

DANS SPORTIV – Doua competitii in Sighetu Marmatiei si multe medalii pentru dansatorii Maramuresului (VIDEO)

Vezi VIDEO
La Sighetu Marmatiei au avut loc Campionatul National de Formatii si concursul national de dans sportiv Cupa “Chris Teens”, editia a patra. Maramuresul a fost reprezentat de sportivi de la cluburi din Baia Mare, Sighetu Marmatiei si Baia Sprie. Gazda competitiilor a fost Clubul de Dans Sportiv “Mini Maxi” din Sighetu Marmatiei. Sighetenii de la “Mini Maxi” au adus judetului cele mai multe medalii (24). Prodance 2000 Baia Mare si Medio Monte Baia Sprie au castigat cate opt. Galactic Dance Baia Mare a obtinu cinci medalii. De doua ori au urcat pe podium sighetenii de la Last Dance, in timp ce Calliope Baia Mare a cucerit o medalie.

Sighetenii s-au bucurat de multe apaluze evoluand in fata celor de acasa, cel mai “gustat” moment fiind dansul pe muzica unui alt sighetean, Ducu Bertzi. De altfel perechile clubului organizator au si cucerit o multime de medalii la aceste doua concursuri.


Clubul Mini Maxi Dans Sighetu Marmatiei

Clubul Mini Maxi Dans Sighetu Marmatiei a luat locul 1 la Campionatul National de formatii Latino. Pe locul 2 s-au plasat sighetenii la Campionatul National de formatii Standard. La Cupa “Chris Teens”, sighetenii au luat locul 1 la formatii Latino, copii. Locul 2 le-a revenit maramuresenilor la formatii Latino, juniori, respectiv la formatii Standard, juniori. Razvan Laurentiu H si Ayda Sabine G au luat locul 2 la Clasa D, Latino, 16-35 ani. La Clasa D, Standard, 16-35 ani, Diaconu Iulian si Dicu Daria Ioana au obtinut primul loc, urmati fiind pe 2 de colegii lor de club, Tatai Mark Miklos – Cirlan Miruna Ioana. La Clasa E, 16-18 ani, Tudor Adrian, C. – Alexandra Gabriela, M. este perechea care a ocupat locul 2, in timp ce Hreniuc Iurasec Lucian – Kasztl Andrea s-au plasat pe 3. Diaconu Iulian si Dicu Daria Ioana au castigat Clasa E, 19-35 ani, Latino.Tudor Adrian, C. – Alexandra Gabriela, M. formeaza perechea care a luat locul 2 la Clasa E, Standard, 16-18 ani, pe locul urmator venind sighetenii Hreniuc Iurasec Lucian – Kasztl Andrea. Saniszlou Damian Emilian si Mihai Miruna Carina au castigat locul 2 la Hobby, 14-15 ani. Pascan Manina a luat locul 2 si Vlasin Larisa s-a plasat pe 3 la Solo, 12-13 ani, Latino. Niculae Ermionia a obtinut locul 2 la Solo, 14-15 ani, Latino. La Solo, Latino, 8-9 ani, podiumul a apartinut sighetenilor: Michnea Stefania a obtinut locul 1, Hincu Alexia a luat locul 2 si Reif Isabela s-a situat pe 3. La Precompetitional, 10-11 ani, Kovy Nandor – Bobroczkyi Rebecca este perechea de pe locul 1. Raazvan Laurentiu, H. si Ayda Sabine, G. au luat locul 2 la Open Basic, Latino, 16-35 ani. Tot aceasta pereche a luat locul 1 la Open Basic, Standard, 16-35 ani, respectiv locul 3 la Open Standard, 16-35 ani.

“Eu cred ca deja in Sighet dansul are o traditie destul de bine inradacinata si eu sper ca va avea si un viitor. Organizarea acestei competitii intr-un oras atat de mic demonstreaza ca are o traditie si o importanta destul de mare”, a spus Cristina Kovy, organizator.

Printre concurentii care au impresionat prin eleganta dansului s-au numarat bistritenii de la Clubul de dans sportiv Floris. Dansatorii au pregatit un numar pe muzica anilor ’80 cu care au facut furori la competitia “Romanii au Talent”, acolo unde au ajuns pana in semifinale.

“Sunt doua competitii diferite si de aceea emotiile au fost putin diferite. Cu toate astea am dansat la cel mai inalt nivel. Am avut emotii pentru ca am vrut ca totul sa iasa perfect”, a spus Laurentiu Sabadis, dansator.

La Cupa “Chris Teens” au participat 19 sportivi de la “Prodance 2000” Baia Mare, care au reusit sa obtina opt medalii. Perechea Pop Lucian – Roatis Dora a concurat la Clasa E, 19-35 ani, sectiunea Standard si a aluat locul 1, fiind urmati pe locul 2 de perechea Coman Marius – Iuga Andreea. La Clasa E, 19-35 ani, sectiunea Latino, Pop Marius si Breban Carina au urcat pe podium, obtinand locul 2. La Clasa D, 19-35 ani, sectiunea Standard, perechea a obtinut locul 3. Pop Darius si Pop Denisa au evoluat la Clasa E, 10-11 ani, obtinand locul 3. Perechea Moraru Emanuel – Fodor Agnes a concurat la Open Basic Standard, 12-15 ani, si a luat locul 3. Pe locul 1 a terminat competitia perechea Ghiras Andreas – Pruna Stefana, la precompetitional, 4-7. La solo, fete, 12-13 ani. Muller Andrada a urcat pe prima reapta a podiumului.


Clubul Galactic Baia Mare

Clubul Galactic Baia Mare a fost prezent cu noua perechi de dansatori. Pentru prima data “galacticii” au concurat la formatii, obtinand, la categoria de varsta 10-11 ani, locul 3 in cadrul Cupei “Chris Teens”. Pop Roberto si Pop Rebecca au luat locul 2 la precompetitional, 8-9 ani. La Open Basic Latino, 16-35 ani, Petreus Daniel si Mitru Bettina au luat locul 3. Pe locul 1 s-au clasat Pop George si Mare Madalina la Open Standard, 16-35 ani, respectiv la Open Latino.

De la Clubul Calliope Baia Mare, Laura Pop a luat locul 2 la Solo, 10-11 ani, Latino.

De la Clubul Last Dance Sighetu Marmatiei, Urda Diana Alexandra a obtinut locul 3 la Solo, 14-15 ani, Latino. La Precompetitional 14-15 ani, Slezinger Robert – Ulici Andrada Melissa este perechea care a obinut locul 3.

De la Medio Monte Baia Sprie, perechea Rosca Denis si Trufan Teodora a castigat locul 1 la Hobby, 10-11 ani. Podium monopolizat de Baia Sprie a fost la Solo, Latino, 4-7 ani: Pregun Alexandra a luat locul 1, Tura Denisa – locul 2 si Pop Ana-Eliza s-a plasat pe 3. La Precompetitional, 10-11 ani, Lesiu Ervin si Grigor Patricia s-au clasat pe 3. La Precompetitional, 12-13 ani, locul 1 a fost obtinut de Costeniuc Eduard si Zeller Dalina. La Precompetitional 4-7 ani, Oshvat George si Pop Ana Eliza s-au clasat pe 2, iar Lendeczki Zsolt – Ghiritan Lorena pe 3.

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: Diana Grad