Politica

CURTEA CONSTITUTIONALA – Sesizarile PDL privind organizarea referendumului sunt analizate azi de magistratii CCR

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) se intrunesc, azi, 24 iulie, pentru a dezbate sesizarile formulate de PDL privind actele normative referitoare la organizarea si desfasurarea referendumului adoptate de Parlament.

CCR va dezbate astfel atat sesizarile de neconstitutionalitate referitoare la prevederile hotararii Parlamentului privind stabilirea obiectului si datei referendumului national pentru demiterea presedintelui, cat si pe cele ale Legii de aprobare a OUG nr. 41/2012 care modifica si completeaza legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

Pe 19 iulie, vicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat ca PDL a atacat la CCR legile privind organizarea referendumului.

“S-a depus o contestatie pe legea care aproba si modifica ordonanta de urgenta referitoare la competentele CCR, pe legea care modifica Ordonanta 41 in sensul stabilirii programului de vot si pe legea care modifica Legea referendumului prin care se stabileste ca de fapt Guvernul este cel care instituie programul”, a explicat Sever Voinescu.

Sursa: Agerpres