Afaceri - Economic

CURENT MAI SCUMP – Electricitatea se scumpeste cu 5% incepand din 1 iulie (VIDEO)

Curent mai scumpVezi VIDEO
Pretul energiei electrice va salta cu cinci procente in aceasta duminica. Reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) au anuntat astazi, 29 iunie, ca au aprobat modificarea tarifelor de reglementare atat in cazul populatiei, cat si pentru curentul consumat de catre consumatorii non-casnici. Masura se va aplica incepand de duminica, 1 iulie.

S-a precizat ca scumpirea electricitatii e justificata de nevoia de corelare a costurilor de productie, transport si distributie cu rata inflatiei din ultimii doi ani. Oficialii ANRE au aratat ca ultima modificare a tarifelor a fost aplicata in ianuarie 2010 si ca de atunci inflatia a crescut cu 13%. Totodata, s-a amintit ca acordul incheiat cu Fondul Monetar International prevede aceasta crestere a tarifelor de reglementare, incepand cu vara anului 2012.

“Modificarile aprobate de ANRE prevad ajustarea in medie cu 5% a preturilor si tarifelor pentru energia electrica livrata consumatorilor non-casnici, precum si celor casnici. Prin valorile aprobate, ANRE apreciaza ca se asigura o minima protectie consumatorilor care nu si-au exercitat dreptul de eligibilitate in anul 2012 si, in acelasi timp, s-a avut in vedere ca modificarile preturilor si tarifelor la energia electrica sa genereze un impact redus la nivelul economiei nationale”, au mai precizat reprezentantii autoritatii, intr-un comunicat de presa remis astazi.

Sursa: eMM.ro