Actualitate

Cum vrea ministrul Transporturilor să salveze autostrăzile și centurile

Noul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, spune că vrea să înființeze “un fel de SMURD” pentru drumuri. Structura va fi în subordinea CNARI, iar Cuc spune că statul va realiza în regie proprie autostrăzile și centurile nefinalizate de firmele private.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, vrea să înființeze “un fel de SMURD” pentru drumuri. Ministrul spune că noua structură va intra în subordinea CNAIR și va putea rezilia contractele cu investitorii privați. Ministrul spune că statul, în regie proprie, va realiza autostrăzile, drumurile naționale sau centurile de ocolire.

“Cred că până la jumătatea acestui an vom avea efectiv în funcțiune o companie în subordinea CNAIR care să intre, un fel de SMURD, cu ghilimelele de rigoare, care să intervină acolo unde antreprenorii neserioși nu-și fac treaba, le reziliem contractele, vom intra în regie proprie să finalizăm nu numai autostrăzi ci și DN-uri și centuri,” a spus ministrul potrivit celor de la Digi24.

Și asta nu e tot. Ministrul Cuc spune că dronele cumpărate în 2017 de ministerul Transporturilor vor supraveghea șantierele. Oficialul spune că pe șantierele de la noi din țară nu se lucrează în ritmul în care ar trebui, iar dronele vor reuși să surprindă gradul de mobilizare. Cuc spune că astfel și cetățenii vor vedea ce se întâmplă pe șantiere.

Asociația Pro Infrastructura monitorizează situația de pe șantiere din țară, inclusiv cu drone și oferă informații despre starea lucrărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *