Actualitate Vremea

Cum va fi vremea în următoarele zile

Sâmbătă, vremea frumoasă cuprinde majoritatea zonelor. Prin estul şi nord-vestul ţării se mai adună norii şi e posibil să cadă câţiva stropi de ploaie, iar maximele termice pleacă de la 1 grad în depresiuni şi ajung la 11 grade în sudul Olteniei.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosfera schimbătoare. Se înnorează din când în când, s-ar putea să picure trecător, iar vântul devine activ pe litoral şi în deltă. Temperaturile mai câştiga un grad, două faţă de ziua trecută, iar peste noapte se înseninează.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se face puţin mai cald decât ieri. Maximele ajung pe la 7-8 grade, norii apar şi astăzi în zonă, dar şansele de ploaie sunt destul de reduse. Peste noapte se lasă ceaţa şi temperaturile coboară sub pragul îngheţului.

Vremea se încălzeşte şi în jumătatea nordică a Moldovei. Pe aici găsim temperaturi chiar şi cu 5 grade mai ridicate decât ieri; destul de mulţi nori, dar şi perioade cu soare. Nu este exclus să vină şi 2-3 stropi de ploaie.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, temperaturile scad faţă de ziua trecută, când s-au atins şi 10-11 grade în zonă. Astăzi o să avem cel mult 6-7 grade; soare cu nori şi condiţii de ploaie slabă.

În ţinuturile vestice nu sunt semne de ploaie. Va domina atmosfera însorită şi va fi mai cald decât în mod obişnuit. Pe la amiază se vor înregistra în jur de 9 grade.

În Transilvania, acum, dimineaţă este destul de frig, chiar ger în zona depresionară, pe unde a apărut şi ceaţă. Atmosfera se dezmorţeşte treptat, iese soarele şi temperaturile ajung pe la 7 grade în vestul provincie, dar rămân mai modeste în depresiuni.

În Oltenia va fi o zi superbă, cu cer mai mult senin şi atmosfera de primăvară. Nici vântul nu prea se simte şi va fi mai cald decât în celelalte regiuni. Maximele vor ajunge pe la 11 grade.

Condiţii meteo foarte bune găsim sunt şi în ţinutururile sudice: soare, câţiva nori şi temperaturi în creştere. Pe la amiază se ating frecvent 8-9 grade, valori mai ridicate decât ar fi normal în acest moment al anului.

Mâine, temperaturile continuă să crească, mai cu seamă în est şi în sud-est, iar în zona Moldovei se ating chiar şi 15 grade. Dimineaţa poate să apară puţină ceaţă, dar amiaza va foarte plăcută, cu cer senin în cea mai mare parte a ţării.

Vremea se menţine caldă şi luni, deşi temperaturile scad în zonele estice, pe unde se mai aduna norii. În rest rămânem cu timpul frumos; dimineaţă mai sunt ceva condiţii de ceaţă, iar cele mai ridicate valori, în jur de 15 grade, sunt aşteptate în zona Olteniei.

Şi marţi o să fie cald, mai ales în vestul şi centrul ţării, pe unde mai prindem o zi însorită. În celelate regiuni norii se înmulţesc, iar prin sud şi est vor aduce ploi sporadice sau burniţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *