Vremea

Cum va fi vremea de Revelion şi în primele zile ale anului nou

Vremea a fost duminică în general închisă și apropiată de normalul termic al perioadei. Trecător, pe arii restrânse a nins slab. Cantiatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 0.8 l/mp la Vf. Iezer. Vântul a suflat în general slab. Temperaturile maxime au fost de 3 grade la Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag și 4 grade în Baia Mare. În zona montană înalta s-a semnalat ceață.

Stratul de zăpadă este încă prezent pe arii relativ extinse și măsură până la 26 cm, la Vf. Iezer.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -1 grad la Târgu Lăpuș, Cavnic, Borșa și Ocna Șugatag, 0 grade la Vișeu de Sus și Petrova și 1 grad în Baia Mare. Cel mai rece a fost în Pasul Gutâi, -3 grade.

Circulația se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed. Zăpadă frământată se găsește pe carosabilul DN 18, în Pasul Prislop, între km 160 și km 180, unde măsoară până la 1 cm. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 12 utilaje și au împrăștiat 53 tone sare. Cerul este acoperit pe toate sectoarele de drumuri naționale. Ninge la Vișeu de Sus (DN 19 și DN 17C). Vizibilitatea este redusă în trafic de ceață, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 165 și km 175.

Sectoarele de drumuri județene din județ sunt curate și umede. Angajații societății au acționat cu nouă utilaje și au răspândit 70 tone de material antiderapant.

Valori ale temperaturii aerului la această ora: -2 grade la Cavnic și Ocna Șugatag, -1 grad la Târgu Lăpuș și Borșa, 0 grade în Baia Mare, la Vișeu de Sus, Dragomirești, Sighetu Marmației, Petrova, Seini și Baia Sprie.

Stratul de zăpadă măsoară: 49 cm în Pasul Gutâi, 47 cm la Baiut, 44 cm la Cavnic, 33 cm la Firiza, 28 cm în Baia Borșa, 25 cm în Poiana Borșa, 22 cm la Vișeu de Sus și Coroieni, 21 cm la Mara, 20 cm la Grosii Tiblesului, 26 cm la Vf. Iezer, 12 cm la Ocna Șugatag, 11 cm la Târgu Lăpuș.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Nu au fost înregistrate probleme deosebite. Exploatarea acumulării hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului.

Nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităților din județ, datorită condițiilor meteorologice.

Vremea va fi astăzi în general închisă și apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Îndeosebi ziua, temporar vor cădea precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. La munte va ninge. Vântul va suflă slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 4 grade, iar cele minime între -3 și 0 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În prima zi a anului 2019, conform prognozei meteorologice, vremea va rămâne în general închisă. Cerul va fi mai mult noros. În cursul serii și al nopții, pe arii extinse vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare. Cantitățile de apă vor depăși local 10 l/mp, izolat 15-20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va suflă slab la moderat cu intensificări temporare îndeosebi noaptea, iar în zona montană înalta va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 3 grade, iar cele minime între -2 și 0 grade.

În dată de 2 ianuarie vremea se va menține în general închisă. Cerul va fi mai mult noros. Ziua, pe arii relativ extinse, vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare. Noaptea, local, va ninge. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări temporare, iar în zona montană înalta va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade, iar cele minime, în scădere față de noaptea precedentă, între -5 și -2 grade.

Pentru dată de 3 ianuarie, prognoza meteorologică prevede că vremea se va răci și va deveni, local, geroasă noaptea și dimineață. Cerul va fi temporar noros. Îndeosebi în cursul zilei, pe arii relativ extinse la munte și local în rest, va ninge slab. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări temporare ziua iar în zona montană înalta va viscoli sau spulberă zăpadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 și 1 grad, iar cele minime între -13 și -8 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *