Actualitate

Cum se pregătește orașul Marii Uniri pentru Ziua Națională. 1.800 de militari vor defila la paradă

În Alba Iulia, repetiţiile pentru parada de 1 Decembrie sunt în toi. 1.800 de militari vor defila în oraşul Marii Uniri. Autorităţile, au arborat miercuri şi ultimele steaguri pe străzi, iar anumite blocuri vor fi iluminate în culorile naţionale.

Peste 150.000 de români sunt aşteptaţi sâmbătă la manifestări. Toate locurile de cazare din oraş şi împrejurimi, sunt ocupate.

Militarii au repetat mai bine de o lună pentru că parada de centenar să fie cu adevărat grandioasă.

General de brigadă, Virgil Pop, comandantul Diviziei Infanterie Gemina: “Aproximativ 1.800 de militari, aproximativ 180 de mijloace tehnice aparţinând sistemului militar pentru a ne putea prezenta la data de 1 Decembrie în garnizoana Alba Iulia.”

La toate intrările în municipiu sunt pregătite mii de locuri de parcare. Şoferii sunt rugaţi să îşi lase maşini acolo, iar apoi să ia autobuzele care îi vor duce gratuit în cetate. Circulaţia pentru atoturisme va fi restricţionată începând cu ora 7 dimineaţa.

Mihai Coșer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia: “Avem în jur de 8.000 inclusiv pe noua autostradă care nu este funcţională, dar poate fi utilizată. Sunt 8.000 de locuri de parcare, la fiecare 15 minute sunt autobuze ale operatorului local.”

Sâmbătă la catedrala din Alba Iulia va fi prezent şi preşedintele Klaus Iohannis. Locul are o însemnătate aparte, pentru că aici, la 4 ani de la Marea Unire, au fost încoronaţi suverani ai României Mari Regele Ferdinand şi Regina Maria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *