Actualitate

Cum se circulă azi pe drumurile judeţene şi vremea prognozată pentru Maramureş

Vremea a fost caldă. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii extinse s-au semnalat precipitații, în cursul zilei sub formă de ploaie, iar în cursul nopții și sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte precipitațiile au fost predominant sub formă de ninsoare. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 10.0 l/mp la Iezer. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări în zona montană înalta de până la 65 km/h, la Vf. Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 5 grade la Ocna Șugatag și 7 grade la Sighetu Marmației.


La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între 0 grade la Ocna Șugatag, Borșa, Vișeu de Sus și 3 grade în Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Târgu Lăpuș -3 grade.

Stratul de zăpadă măsură, aseară, până la 81 cm, la Cavnic.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Cerul este acoperit. Ninge pe sectoarele de drumuri naționale din zona de munte. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 160 și km 180.

Zăpadă frământată cu grosimea de până la 2 cm este depusă pe DN18, în Pasul Gutâi (între km 18 și km 32), respectiv până la 1 cm pe Dealul Hera (între km 84 și km 110), Dealul Ştefăniţei și Pasul Prislop (între km 160 și km 180). Vântul prezintă intensificări de până la 40 km/h pe DN17C, Dealul Ştefăniţei. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 18 utilaje și au împrăștiat 111,5 tone material antiderapant.

Toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică. Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost în ușoară creștere. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Stratul de zăpadă măsoară: 83 cm la Cavnic, 64 cm la Baiut, 62 cm în Pasul Gutâi, 59 cm la Firiza, 30 cm la Luhei, 28 cm la Ruscova, 24 cm la Vf. Iezer, 22 cm la Coroieni și în Baia Borșa, 17 cm în Poiana Borșa, 14 cm pe Valea Vaserului, 11 cm la Târgu Lăpuș, 10 cm la Răzoare.

Valori ale temperaturii aerului acum: 0 grade la Cavnic, Ocna Șugatag, Borșa și Vișeu de Sus, 1 grad la Târgu Lăpuș și Sighetu Marmației, 3 grade în Baia Mare.

Vremea se va răci astăzi în județ. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse, mai ales ziua, vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare. Izolat la munte cantitățile de apă vor depăși 10 l/mp. Vântul va suflă în general moderat, cu intensificări locale cu rafale de 45-50 km/h iar pe crestele montane va fi tare (80-90 km/h), viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade iar cele minime între -7 și -4 grade.

Mâine, 13 februarie, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii restrânse, îndeosebi în zona de munte, va ninge slab. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări îndeosebi pe crestele înalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade, iar cele minime între -8 și -4 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *