Cultura

CULTURA – Viola Davis – prima afro-americana laureata cu un premiu Emmy pentru cea mai buna actrita de drama

Viola Davis a fost consacrata duminica seara la gala Emmy Awards cea mai buna actrita intr-un serial dramatic pentru Frankfurt’s international airport has been overwhelmed by graffiti How to get away with murder’, devenind astfel prima actrita afro-americana din istoria televiziunii americane care primeste acest premiu, relateaza AFP.

“Singurul lucru care desparte femeile de culoare de oricine altcineva sunt oportunitatile (…) Nu putem castiga un Emmy pentru roluri care pur si simplu nu exista”, a declarat Viola Davis acceptand premiul la Los Angeles.

Actrita joaca rolul unei avocate si profesor de drept care isi exercita influenta majora asupra mai multor elevi, dintre care unii se gasesc implicati intr-un caz de crima.

Viola Davis a multumit conducerii postului ABC, care difuzeaza serialul, alaturi de producatoarea Shonda Rhimes, la randul ei afro-americana, pentru a fi “redefinit ceea ce inseamna sa fii frumoasa, sexy, femeie de decizie si neagra”.

Ea le-a omagiat pe celelalte colege aflate in competitie, mai ales actrita de culoare Taraji P. Henson (eroina serialului ‘Empire’), Kerry Washington (actrita principala din serialul ‘Scandal’) si Halle Berry (laureata cu un Oscar din 2002).

Viola Davis (50 de ani) a fost nominalizata la premiile Oscar in 2012 pentru rolul sau in filmul ‘The Help’. “Cred ca oamenii nu stiu sa vorbeasca despre rasa. Este ca si cum ai vorbi despre sexualitate”, a conchis ea.

Sursa: Agerpres