Actualitate

Cu limită ! Indemnizaţiile de creştere a copilului de la 1 septembrie un nou plafon

Persoanele care au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri impozabile în ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului pot să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani (respectiv trei ani, pentru copilul cu handicap), precum şi de o indemnizaţie lunară, aşa cum prevede Ordonanţă de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010.

Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plata, notează avocatnet.ro

În prezent, salariul minim brut este de 1.450 de lei, astfel că indemnizaţia nu poate fi mai mică de 1.233 de lei. Iar începând cu luna septembrie 2017 va există din nou un plafon, ceea ce înseamnă că nicio indemnizaţie nu va putea fi mai mare de 8.500 de lei.

În plus, nivelul indemnizaţiei creşte cu 85% din cuantumul salariului minim pentru fiecare copil născut dintr-o sarcina gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere, potrivit ordonanţei.
sursă: aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *