112

Cruzime fără margini la Şimleu Silvaniei: Un copil a fost torturat, înfometat şi abuzat de mătuşa care avea grijă de el

Un coşmar trăieşte un copil din Şimleu Silvaniei. Timp de un an şi jumătate da fost torturat, abuzat, bătut şi înfometat de o mătuşă.

Calvarul băieţelui de 8 ani şi al surorii sale a început în ianuarie 2017, atunci când mama lor i-a încredinţat, prin plasament, surorii sale care locuieşte în oraşul Şimleu Silvaniei din judeţul Sălaj.

Mătuşa copiilor i-a preluat în plasament în perioada ianuarie 2017 – iulie 2018.

Pe 26 iulie 2018, un tânăr în vârstă de 19 ani s-a prezentat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj pentru a-i anunţa pe inspectori că cei doi copii sunt torturaţi, abuzaţi, înfometaţi şi filmaţi în timp ce ‘efectuau activităţi cu caracter sexual’.
Inspectorii DGASPC i-au sesizat pe procurorii DIICOT după ce tânărul de 19 ani le-a arătat inclusiv imagini în care cei doi copii erau supuşi unor tratamente inumane, scrie Observator.TV.

Procurorii DIICOT au declanşat o anchetă şi astfel au descoperit că mătuşa copiilor, o femeie în vârstă de 48 de ani, ‘l-a supus pe minorul în vârstă de 8 ani, în repetate rânduri, la pedepse inumane şi de o cruzime ieşită din comun, în măsură să pună în primejdie gravă dezvoltarea fizică intelectuală şi morală a acestuia’.

“Punerea în primejdie gravă a dezvoltării fizice intelectuale și morale a minorului se desprinde atât din natura pedepselor aplicate menite să înjosească și să umilească minorul, cât mai ales din durata acestor pedepse și modul lor de executare pe perioade foarte lungi de timp (o noapte întreagă)”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

Poliţiştii şi procurorii au stabilit că femeia îl obliga pe minor să stea în genunchi, legându-l la gură cu un fular, îmbrăcat în haine de iarnă, cu mâinile întinse și cu o bâtă pe acestea, forţând-ul să stea în această poziție timp de aproximativ 20 de ore, lângă o sobă, fără a mânca sau a bea apă.

De asemenea, în numeroase cazuri, mătuşa copilului, împreună cu tânărul de 19 ani care a denunţat-o, l-au determinat pe băieţel, prin ameninţarea cu cuţitul, să efectueze activităţi cu caracter sexual în prezenţa acestora şi a surorii sale.

“Inculpata, împreună cu suspectul de 19 ani, au determinat-o pe minoră, care a acționat sub constrângerea morală a celor doi, fără vinovăție, să filmeze acte sexuale și au înlesnit filmarea acestuia, producând, deținând și stocând în acest fel material pornografic, pe care l-au distribuit ulterior și altor persoane”, au mai arătat procurorii în comunicatul de presă.

În urma unor percheziţii domiciliare, mătuşa copiilor a fost reţinută şi prezentată Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *