Stiri externe

CROATIA – Cel putin 600 de imigranti au sosit in Slovenia

Cel putin 600 de imigranti au sosit in Slovenia sambata dimineata din Croatia dupa inchiderea in noaptea de vineri spre sambata a granitei ungaro-croate si cel putin 1.800 sunt asteptati in urmatoarele ore, potrivit cifrelor furnizate de Inaltul comisariat al ONU pentru refugiati (UNHCR) si de guvernul si caile ferate croate, relateaza AFP.

‘Cel putin 600 de persoane au sosit pentru moment, 300 la punctul de frontiera Petisovci si 300 la cel din Gruskovje’, a anuntat o purtatoare de cuvant a UNHCR, Caroline van Buren.

Grupuri suplimentare sunt asteptate dupa-amiaza in jurul orei locale 15.00 (13.00 GMT) la Gruskovje si in jurul orei 17.00 la Petisovci, a adaugat ea , fara a da alte detalii.

Ministrul de interne croat, Ranko Ostojic, a confirmat sambata ca aproximativ 600 de imigranti au fost transportati in cursul diminetii la granita slovena.

‘Situatia privind afluxul de imigranti din Serbia si transportul lor spre Slovenia se normalizeaza putin cate putin’, a subliniat ministrul, potrivit unui comunicat.

Caile ferate croate au confirmat ca un tren cu 1.800 imigranti care a parasit Tovarnik, la granita sarba, si era asteptat in jurul orei 16.30 (14.30 GMT) la Cakovec, in apropiere de granita slovena.

Croatia si Slovenia au acceptat crearea unui nou coridor destinat sa permita imigrantilor sa ajunga in vestul Europei, dupa inchiderea de catre Budapesta a granitei ungaro-croate tranzitata de 170.000 de persoane in decurs de o luna.

Sursa: Agerpres