Actualitate

CRIMA – Un preot din Focsani a fost injunghiat in biserica

Un preot din Focsani, socrul liderului sindical Vasile Marica, a fost injunghiat, azi, 16 iunie, in biserica din Piata Unirii din municipiu, atacatorul fugind de la locul faptei.

Sub pretextul ca vrea sa il intrebe ceva pe preotul de 69 de ani, imediat dupa slujba atacatorul a intrat in biserica, unde se afla doar parintele si femeia care vindea lumanari.

Barbatul l-a atacat pe preot cu un obiect contondent, probabil un cutit, aplicandu-i o lovitura in zona inimii. La fata locului a fost chemata imediat o ambulanta, insa medicii nu l-au putut salva pe preot.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Vrancea, Bogdan Toader, crima a fost anuntata in jurul orei 10.30, la 112.

El a spus ca atacatorul este identificat, iar politistii au indicii despre locul in care s-ar afla suspectul, fiind instituite filtre la intrarile si iesirile din oras, pentru prinderea acestuia.

Conform reprezentantului Politiei Vrancea, motivul crimei ar fi de natura religioasa, intre preotul Tudor Marin si atacator existand o discutie in contradictoriu.

O echipa de criminalisti si procurori de la Parchetul Tribunalului Vrancea fac cercetari la fata locului, la ora transmiterii acestei stiri trupul neinsufletit al preotului fiind scos din biserica.

Cutitul cu care a fost atacat preotul a fost recuperat de criminalisti, care urmeaza sa preleveze probe ADN.

Piata Unirii, unde se afla biserica in care a fost ucis preotul, s-a umplut sambata de enoriasi, care il plang pe prelat.
Sursa: Mediafax