Comunitate

Creste numărul turiștilor care vin in Maramureș ! Vezi ce spun statisticile oficiale

Maramureșul este un brand național și tot mai multe reviste internaționale de turism recomandă județul nostru ca destinație perfectă pentru vacanță, atât în sezonul de vară, cât și în cel de iarnă. În decursul ultimului an, Consiliul Județean a făcut pași importanți în promovarea județului, prin participarea la târguri de turism naționale și internaționale, dar și prin prezența unor delegații maramureșene în diferite zone ale lumii, pentru a vorbi despre frumusețile Maramureșului. Totodată, au fost semnate diverse parteneriate cu Ministerul Turismului, atât pentru promovarea comună a diverselor acțiuni la nivel local, cât și pentru clasarea unităților de cazare turistică.

Președintele Consiliului Județean Ma­ra­mureș, Gabriel Zetea, a arătat că noua strategie a Consiliului Judeţean Maramureş a presupus participarea judeţului la cele mai importante târguri de turism din Viena, Berlin, Polonia, Tel Aviv, Bratislava etc.

„Este foarte important pentru noi să impunem Maramureşul ca desti­naţie turistică, iar oferta tot mai bogată a judeţului să fie cunoscută de principalii turoperatori din lumea întreagă. Avem o ofertă turistică care poate fi aplicată pe întreaga pe­rioa­dă a anului în județ, oferind celor care aleg să ne viziteze atracţii atât în se­zonul de vară, cât şi în cel de iarnă. Dezvoltarea judeţului Maramureş este strâns legată de dezvoltarea turismului, iar în Ministerul Turismului avem, de asemenea, un partener corect și onest. Avem multe obiective turistice unice în lume pe care dorim sa le promovăm, iar evenimentele organizate în ultima perioadă de către Consiliul Județean și Ministerul Turismului au avut rezultatele scontate. Turiștii care au văzut frumusețile Maramureșului, mândria și bunătatea oamenilor locului, ospitalitatea noastră maramureșeană au precizat că se vor întoarce, dar că vor povesti și altora despre cât de frumos este aici. În plus, datele statistice ale anului 2017 arată că numărul turiștilor a crescut în acest an, ceea ce înseamnă că acțiunile și evenimentele organizate atât în Maramureș, cât prezența noastră la târgurile internaționale de turism au avut efectul scontat”, a declarat Gabriel Zetea, preşedinte al Consiliului Jude­ţean Maramureş.

Și maramureșeanul Bogdan Tomoiagă, secretar de stat în Ministerul Turismului a declarat că turismul este un domeniu cheie pentru județul nostru.

“Maramureșul este unul dintre centrele generatoare de românism, de tradiții și obiceiuri ancestrale. Despre toate acestea s-a auzit la nivel național și internațional, iar statisticile vorbesc de la sine. Astfel, în prezent, față de anul 2016, avem cu 14% mai multe structuri de cazare și cu aproape 15% mai multe locuri unitare disponibile. Totodată, în primele opt luni ale anului 2017, numărul turiștilor a fost cu 16% mai mare decât în 2016, potrivit Institutului Național de Statistică. Și România avut o creștere a turiștilor cu 12%, fiind a patra creștere la nivelul Uniunii Europene și prima creștere din sud-estul Europei”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *